Het lijkt er op dat Microsoft ongeautoriseerde accessoires gaat blokkeren. Hoe zit dat precies?

Verschillende spelers hebben afgelopen dagen berichten op hun Xbox gezien dat het bedrijf vanaf 12 november 2023 geen ongeautoriseerde accessoires meer zal toestaan op zijn Xbox-consoles. De error werd opgemerkt door Windows Central en sindsdien zijn er meerdere meldingen gemaakt.

Spelers die ongeautoriseerde accessoires gebruiken krijgen een waarschuwingsbericht met de foutcode 0x82d60002. Xbox raadt aan om de accessoires terug te brengen en alleen gebruik te maken van de goedgekeurde producten op zijn website.

In het bericht is te lezen dat de maatregel bedoeld zou zijn om de spelervaring te verbeteren en oneerlijke voordelen te voorkomen. Sommige ongeautoriseerde accessoires, zoals Cronus en XIM, kunnen bijvoorbeeld een muis en toetsenbord nabootsen als een Xbox-controller, waardoor spelers sneller kunnen richten en schieten in schietspellen. Ook kunnen sommige accessoires problemen veroorzaken met de nieuwste console-update.

Microsoft zou ook bezig zijn met het uitbreiden van zijn programma voor goedgekeurde draadloze Xbox-controllers. Op dit moment zijn de meeste Xbox-controllers van derden bedraad. Microsoft zou nu een goedkeuringsproces hebben voor draadloze controllers, die een speciale beveiligingschip nodig hebben.

De beslissing van Microsoft heeft echter ook gevolgen voor veel “eerlijke” accessoires, vooral in het geval van vechtspel-joysticks en andere soortgelijke accessoires. Sommige merken, zoals Brook Gaming, hebben al aangegeven dat hun producten niet meer zullen werken op Xbox-consoles. Ze proberen een oplossing te vinden om hun producten compatibel te houden.

Microsoft heeft nog niet officieel gereageerd op de kwestie. Het is onduidelijk hoeveel producten worden getroffen door de blokkade. Spelers die gebruik maken van officieel gelicentieerde accessoires van merken als Turtle Beach, Razer en anderen hoeven zich geen zorgen te maken. Deze producten zullen gewoon blijven werken op Xbox-consoles.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties