Over het algemeens is de User Interface van je Xbox geweldig maar deze had de laatste tijd een klein valkuiltje en die is gelukkig gefikst.

Voor de meesten zal het er eentje zijn in de categorie Irritatiefactortje. Maar hoe dan ook, ik trapte er ook met enige regelmaat in. Waar hebben we het over? We hebben het over het menu wat je oproept als je op je gametegel de backtoets aanklikt. Het menu waarmee je de game afsluit.

Normaliter stond die optie altijd helemaal onderaan en met de rechter trigger kan je in twee stappen je game stoppen. Maar ineens was dat veranderd. Een grappenmaker had namelijk de hulpfunctie onderaan geplaatst. Ik kan ondertussen de keren niet tellen dat ik de game wilde afsluiten en dan die verdomde hulppagina zag opstarten. Zo zie je maar hoe sterk bepaalde bewegingen zijn ingesleten.

Ik ben niet de enige met dit probleem want het regende opmerkingen in de community. En Xbox heeft dat dan ook gelukkig weer terug veranderd. De hulppagina heeft na de update een eigen submenu gekregen en deze zal je met  je D-pad moeten benaderen. De snelle RT-truuk is dus gelukkig weer terug. Scheelt weer een paar keer vloeken zullen we maar denken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments