We krijgen (weer) een nieuw dashboard. De Insiders mogen er vanaf nu al aan proeven.

Versie 2002, dat is officieel de naam van de update. Een update die wij allemaal ergens in februari mogen gaan proberen. Het heeft een nieuw herontworpen dashboard die veel Insiders al vanaf juli in delen hebben gezien maar die ondertussen kleine aanpassingen heeft gehad. Alles komt nu op één scherm. Geen tabs meer maar rijen voor de Xbox Game Pass, Mixer, Community en de Store. Het moet de User Interface sneller maken omdat die extra schermen niet meer hoeven te worden ingeladen.

Microsoft geeft My Games & Apps een nieuwe layout waarin het beter georganiseerd is. Het wordt makkelijker om groepen te maken en alle trials en demo’s krijgen een label. Xbox Live berichten heeft nu de mogelijkheid om afbeeldingen mee te sturen. Je krijgt ook meer controle over de bundels in de Xbox Game Pass. Als een bundel uitkomt, dan heb je de optie om daar bepaalde games uit te installeren in plaats van het hele pakket.

Je kan nu ook kiezen waar je je notificaties in beeld wil zien. Zes verschillende locaties zijn beschikbaar en games kunnen (hallelulja) deze plek overrulen als het in de weg van het spel komt te staan. Microsoft gaat je nu ook suggesties geven als je opslag vol dreigt te raken. Handig als je interne schijf de voorkeur heeft en daardoor games de installatie afbreken. Je krijgt de optie om hem dan naar de eventuele externe schijf te verplaatsen. Nu dus voor de Insiders en binnen een maandje voor iedereen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments