Xbox exclusive The Ascent komt direct in Xbox Game Pass

Een nieuwe titel die je gewoon in je Game Pass kan vinden, dat is altijd leuk. Zeker als hij exclusief voor Xbox en pc is.

Uitgever Curve Digital kondigt met veel plezier aan dat de langverwachte debuuttitel van de Zweedse indiestudio Neon Giant, The Ascent, op 29 juli 2021 uitkomt op Xbox Series X|S, Xbox One en pc en beschikbaar zal zijn op Xbox Game Pass.

The Ascent is een solo en co-op actie-shooter RPG die zich afspeelt in een sci-fi cyberpunk wereld en is de eerste titel van Neon Giant, een nieuwe studio die bestaat uit 12 game-industrie veteranen die werkten aan iconische AAA-titels zoals de Gears of War, Bulletstorm en Wolfenstein franchises. Het spel zal zich richten op 60 fps en heeft volledige 4K-ondersteuning op de Xbox Series X,en biedt verbazingwekkende gameprestaties voor spelers van de nieuwe generatie consoles.

Een maand geleden vierden we het derde lustrum van Neon Giant en we zijn zo blij dat we, net na deze mijlpaal voor onze jonge studio, onze eerste titel lanceren. We hebben een zeer gepassioneerd en toegewijd team en elk persoon in de studio heeft iets nieuws en geweldigs bijgedragen aan de algehele ervaring van The Ascent, dus we zijn erg enthousiast om de planeet Veles met iedereen te delen en te zien wat mensen vinden van de wereld die ons team heeft gecreëerd.

Mede-oprichter en Creative Director van de studio, Tor Frick

In The Ascent duiken spelers in de arcologie van ‘The Ascent Group’, een op zichzelf staande, door bedrijven gerunde metropool, die zich hoog in de lucht uitstrekt en gevuld is met wezens uit het hele melkwegstelsel. Je kruipt in de huid van een contractarbeider op het moment dat de wereld op zijn kop wordt gezet wanneer The Ascent Group om onbekende redenen wordt stilgelegd. Het leven wordt een kwestie van overleven, met rivaliserende bedrijven en misdaadsyndicaten die de lege ruimte willen opvullen. Spelers zullen de wapens op moeten nemen en ze van zich af moeten houden. The Ascent begint hier.

The Ascent biedt spelers de kans om in een actie-georiënteerde sci-fi RPG te stappen, aangedreven door Unreal Engine die het genre naar een nieuw niveau tilt, beschikbaar om te spelen in zowel single-player als tot vier-speler co-op.

Kenmerken:

  • Een free-roam speelstijl in een cyberpunk geïnspireerde dystopische wereld
  • Klassieke RPG-mechanica waarmee spelers hun personage kunnen opbouwen, inclusief cyberware, augmentations en plunderingen
  • Een ongekend gevoel van verticaliteit binnen de wereld, met verschillende niveaus en platforms die tijdens het spelen te onderscheiden zijn
  • Double-aim mechanic stelt spelers in staat om het volledige scherm te gebruiken en te kiezen tussen meerdere doelen overal in de omgeving
  • Een verhaal geleid avontuur speelbaar in single en tot vier-speler co-op modes

The Ascent komt uit op Xbox Series X|S, Xbox One-consoles en pc en is beschikbaar op Xbox Game Pass op 29 juli 2021.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
1 jaar geleden

Deze game vind ik interessanter dan alle gamepass games van 20 mei 2021 bij elkaar. Nu maar hopen dat mijn hoge verwachtingen uitkomen.