Succes en ondergang

Atari werd in 1972 in de USA opgericht door Nolan Bushnell. Het bekendste spel van Atari was Pong. De oudere gamers onder ons kennen dit spel wel. Je slaat met een blokje een balletje de andere kant op en je tegenstander moet hem terugslaan. Atari had een grote rol in de arcade spelindustrie. Ook was het spel thuis te spelen op de televisie.

Meerdere spellen kwamen daarna uit op de Atari 2600 maar het succes werd nooit meer geëvenaard. In het begin van de jaren tachtig raakte Atari in de problemen. De communicatie tussen verschillende afdelingen verliep stroef. Er was nauwelijks sprake van communicatie. Ook kwamen er steeds meer concurrerende consoles op de markt.  In 1982 bracht Atari een teleurstellende versie van PAC-man uit en ook de game E.T. flopte. Dit was het begin van het einde voor Atari.

Gerucht wordt waarheid

Sinds 1983 ging er het gerucht dat Atari miljoenen onverkochte cartridges ergens in New Mexico zou hebben begraven. 21 april rapporteerde Major Nelson, werkzaam voor Microsoft en Xbox live, vanaf de mogelijke locatie dat ze bezig waren met een onderzoek.

Uiteindelijk heeft het onderzoek resultaat gehad. Er komt een documentaire over dit hele verhaal. Deze is live te volgen als je een Xbox 360 of  Xbox One hebt, je hebt daarvoor geen Gold nodig.  De documentaire, is vanaf 20 november te zien op je Microsoft console.

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties