Virtual Reality is wel een dingetje. Het wordt steeds populairder en is op weg om echt iets te betekenen in de gamewereld.

Het besturen van VR games blijft altijd een lastig iets. Met het motto van Microsoft om gamers altijd en overal op elk apparaat games te laten spelen, moet het ondersteunen van de verschillende VR headsets ook aanwezig zijn. Vandaag kwam de aankondiging dat de nieuwe Xbox Wireless Controllers bruikbaar zijn bij het spelen met een Samsung Gear VR headset.

xbox-wireless-controller-samsung-gear-vr1

Dit maakt dat games zoals Herobound, Spirit Champion, Omega Agens en End Space straks met een Xbox controller te besturen zijn. Op de MINECON dit weekend zullen de eerste spelers de mogelijkheid krijgen om Minecraft: Gear VR Edition te gaan spelen met behulp van de Xbox Controller. In oktober krijgt de Android versie van Minecraft een update die het gebruik van de Xbox controller mogelijk maakt. Om de controller hiervoor geschikt te maken moet deze ook de laatste update te krijgen.

Dus heb je een Samsung Galaxy S, een Gear headset en een nieuwe Xbox controller, dan ben je helemaal klaar voor de virtuele wereld van Minecraft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments