Xbox Cloud Gaming gelanceerd op Xbox Series X|S en Xbox One

Een Series X game spelen op je Xbox One? Dat kan want Xbox Cloud Gaming is gelanceerd voor Xbox Series X|S en Xbox One en is nu beschikbaar is voor mensen met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement.

Xbox Cloud Gaming is al een tijdje in bèta en was tot nu toe alleen beschikbaar op mobiele apparaten, pc en voor Xbox Insiders op console. De functie is nog steeds in bèta, maar degene met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement kunnen de functie nu gebruiken.

Microsoft heeft gezegd dat deze functie naar 25 regio’s zal worden uitgerold, in eerste instantie naar een “subset van Xbox gamers” voordat het wordt opgeschaald naar alle spelers in ondersteunde markten in de komende weken.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van Xbox Cloud Gaming, waarvan de belangrijkste is dat het betekent dat degene op Xbox One – die niet in het bezit zijn van een Xbox Series X of Xbox Series S – nu een aantal next-gen games kunnen spelen, zoals Recompile, The Medium, en The Riftbreaker. Hoewel de selectie nu niet groot is, heeft Microsoft gezegd dat het in de toekomst meer Xbox Series X|S-games zal toevoegen, inclusief Microsoft Flight Simulator dat begin 2022 beschikbaar zal zijn.

Alle Xbox console eigenaren (met de Ultimate abonnement) zullen ook profiteren van de mogelijkheid om Xbox Game Pass games te spelen voordat ze worden geïnstalleerd op hun consoles. Dus als je bijvoorbeeld Halo Infinite voor de eerste keer met vrienden wilt spelen, kun je dat via Cloud Gaming meteen doen, zonder te hoeven wachten totdat het spel op je Xbox is geïnstalleerd.

Xbox Cloud Gaming is nu beschikbaar voor gebruik op de console, maar zoals we al eerder hebben gezegd, heb je een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig om toegang te krijgen. Als je het abonnement al hebt, zoek je gewoon naar het Cloud-icoontje op je dashboard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments