In het hol van de leeuw noemen ze dat. Xbox gaat nu ook het Japan van Sony proberen in te nemen met twee exclusives. Het gaat om twee JRPG’s, die gemaakt worden door de Japanse publisher Experience Inc. Dat heeft de CEO van Experience Inc, Hajime Chikami, aangekondigd op een recent Ustream-event.

JRPG1De Japanse gamewereld wordt beheerst door Sony. Niet onlogisch natuurlijk, aangezien laatstgenoemde een Japans bedrijf is. Games die puur gericht zijn op de Japanse markt, zijn bijna onmogelijk uit te brengen vanwege een te klein publiek. Maar een digitale versie via de wereldwijde Xbox Store uitbrengen is simpel.  Nu probeert Microsoft met 2 exclusives ook daar de Xbox in te burgeren. Maar wees gerust, fans van dit Japanse genre, de game zal ook in het westen gewoon te spelen zijn met een volledig Engelse vertaling.

De eerste game is ‘Stranger of Sword City’, een remake van de Xbox 360, PS Vita en pc-versie is een typische Japanse RPG. De game bevat een rij aan nieuwe designs voor personages en natuurlijk een grafische update. Stranger of Sword City moet uit gaan komen tussen januari en maart 2016.

De tweede game die werd aangekondigd is Students of Round 2. Het is wel al zeker dat het een RPG wordt, maar de rest is vooralsnog een beetje vaag, al zou het gaan om een tactische RPG zoals Shining Force of Fire Emblem. De release staat gepland tussen april 2016 en maart 2017.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments