Xbox brengt Elite Wireless Controller Series 2 – Core uit

De liefhebbers van de Elite controllers mogen weer in hun handjes knijpen. Team Xbox gaat een nieuwe controller op de markt brengen. Wat mogen we van de Elite Wireless Controller Series 2 – Core controller verwachten?

Afgelopen weken waren er al enkele geruchten en deze zijn bevestigd. Microsoft heeft aan een nieuwe Elite Wireless Series 2 controller gewerkt. In het kort: de controller heeft exact dezelfde functies als dat je van de Elite Series 2 gewend bent. Er is een kleine maar en die zit in de prijs en ‘aankleding’.

De Elite Wireless Controller Series 2 – Core (een hele mond vol) beschikt zowel qua looks als feels over dezelfde eigenschappen als haar voorganger. De controller wordt echter in het wit uitgebracht. Daarnaast kent de Core-editie geen componenten. Met andere woorden, de paddles en alle andere assecoires (zie bovenstaande afbeelding) zijn niet bij de Core controller inbegrepen. Wil je de complete ervaring dan zul je de controller, met een prijs van €129,99, aan moeten vullen met het Complete Component Pack. In dit pakket zitten extra accessoires en hiervoor zul je een aanvullende €59,99 neer moeten leggen.

De nieuwe controller lijkt daarmee vooral bedoeld om de speler keuze te geven de extraatjes aan te schaffen. Ook is het voorstelbaar dat de controller aansluit bij gamers die toe zijn aan een nieuwe versie, bijvoorbeeld omdat hun Elite 2 controller ‘versleten’ is.

Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen nieuwe features zijn toegevoegd. Ik ben tevreden over de Elite 2 controller, maar mis bijvoorbeeld de share-functie die bij de release van de Xbox Series X|S controller geïntroduceerd is. Ik had graag gezien dat deze functie in een nieuwe versie van de Elite controller toegevoegd zou zijn.

De Elite Wireless Controller Series 2 – Core komt op 21 september 2022 uit en is vanaf vandaag via de Microsoft Store te reserveren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments