De afgelopen maanden zien we Microsoft en Xbox flink wat deals sluiten. Vandaag is NVIDIA aan de beurt. Wat staat er te gebeuren?

In een persbericht laten Microsoft en NVIDIA weten dat NVIDIA GeForce NOW cloud gaming-leden over de hele wereld games van de Xbox Game Studios kunnen gaan streamen. Zo zal het per direct mogelijk zijn om Gears 5 via GeForce NOW te spelen. Vanaf 25 mei kunnen leden tevens genieten van games zoals Deathloop, Grounded en Pentiment. Microsoft laat weten dat dit nog maar het begin is van een ‘vooruitstrevende 10-jarige samenwerking met NVIDIA om pc-games van Xbox Game Studios en Bethesda beschikbaar te stellen voor hun GeForce NOW-leden. De komende periode zullen nog meer releasedata gedeeld worden.

GeForce NOW leden kunnen pc-hits van Xbox Game Studios en Bethesda streamen die zijn aangeschaft via Steam of de Epic Games Store (voor in aanmerking komende games) op pc, Mac, SHIELD TV en Android-apparaten, of door play.geforcenow.com te bezoeken op Chromebook en iOS Safari. Onze teams werken ook aan de ondersteuning van games die zijn aangeschaft via de Microsoft Store in de komende maanden.

Persbericht Microsoft

De timing van deze deal komt niet uit de lucht vallen. In januari 2022 heeft Microsoft laten weten Activision-Blizzard-King voor 69 miljard dollar over te willen nemen. De uitgever is bekend van beroemde games, zoals Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush en Overwatch. De afgelopen maanden hebben verschillende onafhankelijke overheidsorganen onderzoek naar de voorgenomen overname gedaan. Er wordt onderzocht of de overname kan leiden tot een monopoly voor Microsoft in de console- en cloud gaming market. Er lijken zorgen te zijn over Microsoft in de cloud gaming sector. Mogelijk in reactie hierop is Microsoft in razend tempo allerlei 10-jarige partnerschappen met cloud gaming services aan het opstellen. Dit is in lijn met één van de voorgestelde voorwaarden die onder andere de Europese Commissie gesteld heeft. Anderzijds passen deze samenwerkingscontracten in de al langer bestaande visie die onder leiding van de CEO van Microsoft Gaming, Phil Spencer is uitgerold, namelijk: Play Anywhere!

De samenwerking met GeForce NOW is het eerste van een reeks partnerschappen die we activeren om onze pc-games wereldwijd beschikbaar te maken via verschillende cloud gaming-services, te beginnen met NVIDIA GeForce NOW, en in de toekomst met Boosteroid, Ubitus, EE en Nware. We blijven ons inzetten om huidige titels van Xbox Game Studios en Bethesda uit te brengen, evenals toekomstige pc-games van Activision Blizzard zodra de overname door Microsoft is afgerond.

Persbericht Microsoft

Al met al vind ik de samenwerking met NVIDIA een positieve ontwikkeling. Exclusives zijn voor sommige spelers en partijen ongetwijfeld belangrijk, maar een toegankelijk Xbox-ecosysteem en een grote spelerbasis zorgen voor vitaliteit en dat is misschien wel veel relevanter.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties