Is de aankoop van ZeniMax Media de eerste echt stap om Japan te veroveren? Of is dat toch een brug te ver?

Met de aankoop van ZeniMax is het aantal first-party Xbox Studio’s gegroeid van 15 naar 23 stuks. Een van die nieuwe studio’s is het in Japan gevestigde Tango Gameworks. Dat maakt het tot de eerste Japanse studio die in het bezit is van Microsoft.

Tango Gameworks is opgericht door de maker van Resident Evil, Shinji Mikami en zij zijn verantwoordelijk voor het maken van The Evil Within. Op dit moment zijn ze bezig met Ghostwire Tokyo. Onze eigen ome Phil Spencer liet tijdens de roundtable met Bethesda weten dat zij binnenkort Tango wil gaan bezoeken en hij liet zijn respect voor deze studio horen.

Ik sta klaar om naar Tokio te gaan en daar Tango te bezoeken. Een studio waar ik ontzettend veel respect voor heb, evenals voor de geschiedenis van hun creaties daar. Ik heb lang over ons verlangen om een first-party aanwezigheid in Japan te hebben gesproken. Dit is de een grote stap in die richting. Ik kan niet wachten om met het Tango team om de tafel te gaan zitten en hen te leren kennen.

Tango oprichter Shinji Mikami liet via een eerder opgenomen video weten dat hij uitkeek naar de inspiratie die zal voortvloeien uit de nieuwe samenwerking met de mensen van Xbox. Bijzonder is wel dat de eerste game die de studio uit gaat brengen een PlayStation 5 timed exclusive is. Gelukkig maar tijdelijk want daarna komt hij zonder twijfel ook naar de Series X|S. Hopelijk zullen de daaropvolgende games Xbox exclusives gaan worden want dat is wel nodig om wat meer voeten aan de Japanse grond te krijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments