Microsoft blijft lekker bezig met het geluid wat wij vanuit games tot ons krijgen. Nu komen ze weer met wat nieuws.

De Xbox audio divisie is druk bezig. In januari kregen we de aankondiging dat men DTS:X ging ondersteunen in game en een paar weken terug kregen we te horen dat men Dolby Atmos upmixing gaat introduceren. Nu is de volgende stap in beeld; spatial sound voor je tv speakers.

Spatial sound plaatst objecten in een 3-dimensionale geluidsomgeving zodat je het gevoel hebt dat het geluid van een bepaalde plek afkomt. Iedereen die bijvoorbeeld Shadow of the Tomb Raider met Dolby Atmos aan heeft gespeeld, kent het effect van deze toepassing.

Tot nu toe worden alleen de home theater, soundbar systemen en headsets ondersteund. Maar binnenkort gaat men deze techniek ook voor de ingebouwde speakers van je tv brengen. Vanaf dat moment heb je geen extern systeem meer nodig om van spatial sound te genieten.

Het proces wat wordt gebruikt is vergelijkbaar met dat wat we op een Windows 10 systeem zien waarbij men spatial sound richting de ingebouwde laptop speakers brengt. Microsoft weet nog niet wanneer deze nieuwe toepassing gaat komen maar laat wel weten dat ze  het al op interne demo’s hebben draaien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments