Phil Spencer geeft eindelijk uitsluitsel rondom exclusiviteit van toekomstige Bethesda-games. Om de 7,5 miljard terug te verdienen hoeven ze de games niet naar de concurrent te brengen.

In een uitgebreid interview met Kotaku heeft Phil Spencer eindelijk de knoop doorgehakt over datgene waar de afgelopen tijd zoveel werd gespeculeerd. Met de aankoop van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda, is de vraag namelijk wat er met toekomstige grote Bethesda-games gaat gebeuren. Komen toekomstige Elder Scrolls, Fallouts en Dooms wel naar de PlayStation of worden ze exclusief voor de Xbox en pc?

Kotaku heeft dit point blank aan Phil Spencer gevraagd: “Is het mogelijk om een $7,5 miljard investering terug te verdienen als je Elder Scrolls VI niet op de PlayStation verkoopt?”

Phil Spencer antwoorde direct “Ja,” en vulde aan.

“Ik wil niet oneerbiedig zijn. Deze deal is niet gedaan om zo games te ontnemen van andere spelers. Nergens in de documenten die we samen opstelden stond: ‘Hoe zorgen we ervoor dat andere spelers deze games niet kunnen spelen?’ We willen meer mensen die games willen spelen, niet minder mensen die de mogelijkheid hebben om games te spelen. Maar ik heb ook gezegd in het model – ik beantwoord nu gewoon direct de vraag die je had – wanneer ik denk aan waar mensen gaan spelen en het aantal apparaten die we hebben, en we hebben xCloud en pc en Game Pass en onze console-base, dan hoef ik de games niet naar een andere platform te brengen dan de platforms die we ondersteunen om deze deal min of meer voor ons te laten werken. Wat dat ook mag betekenen.”

Dit houdt dus in dat Phil Spencer geen reden heeft om de games naar bijvoorbeeld de PlayStation te brengen, want met de Xbox en pc bedient Microsoft al alle type platformen. Het is echter nog geen beleid, en Microsoft heeft ook eerder al aangegeven om het per geval te bekijken wat ze doen. We kunnen dus niet stellen dat de volgende Elder Scrolls een exclusive zal zijn.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Willy
Willy
2 jaren geleden

Dat is voor mij geen probleem. Naast de Playstation, staat mijn Xbox One X.
Dus ik kan alles spelen wat ik wil. (PS3, PS4Pro, X360, OneX ect).