We hebben het in dit artikel al gehad over de nieuwe functies die de previewers van Windows 10 al tot hun beschikking hadden. Vandaag is het Xbox One streamen officieel beschikbaar gemaakt voor alle Windows 10 bezitters.

De oorlog tussen de consoles is in volle gang. Met de komende Windows 10 integratie kan Xbox de beslissende slag gaan maken. Het samenwerken met Windows is een absoluut voordeel voor de Xbox One en maakt de console daarmee ‘toekomstbestendig’.

Vanaf vandaag is het voor alle Windows 10 bezitters mogelijk om Xbox One-games te streamen via de verbeterde Xbox app. Daarnaast heeft Microsoft de ‘Day One Experience’ aan deze app toegevoegd, speciaal bestemd voor nieuwe Xbox (app) gebruikers. Ook is het nu mogelijk om party chat in de app te gebruiken.

Day One Experience

De Day One Experience is gemaakt voor die pc gebruikers die onbekend zijn met het Xbox ecosysteem. Het is een help-systeem die je helpt bij het maken van een nieuw account, het maken van een gamertag en het geeft je tips bij het zoeken van games, het behalen van achievements en je activity feed. Om dit te laten werken moet je wel de laatste Windows 10 versie op je pc hebben staan. Als dit het geval is, zal de Xbox app automatisch worden geupdate zodra de versie in de Windows Store beschikbaar zal zijn, aldus Major Nelson.

Party chat

In de app kun je kiezen voor de optie Start a Party (beta). Hiermee start je een party waar je samen met vrienden op de Xbox One en de Xbox app in Windows 10 kunt praten. Hiermee is er weer een veelgevraagde feature van de lijst af te strepen. Goed bezig Microsoft!

Het streamen is dus de preview status voorbij en is nu beschikbaar voor iedereen die een Xbox One en een pc of tablet met Windows 10 bezit. Hoe je dat moet doen, dat kan je hier lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments