Het was voor de buitenwereld een verbazingwekkende actie, maar de insiders zagen het blijkbaar al langer aankomen… streaming service Mixer wordt door Microsoft gesloten. Dat gebeurt 22 juli 2020 al en daarom zijn wij als XBNL zijnde overgestapt naar een andere streaming service die bij iedereen bekend is, namelijk… Twitch!

Voor de lezers die ons al langer volgen zal het wellicht niet als een verrassing komen. In 2015 zijn we namelijk ons kanaal op Twitch gestart als XboxNederland en daar gaan we nu ook vrolijk mee verder. Onze visie van het kanaal is om er een soort online hangplek te creëren waar wij onze kampioenschappen streamen, maar ook uiteraard de nieuwste games op de Xbox.

We zijn dit jaar gestart met onze live podcast met beeld (zoals je hierboven kunt zien) – De Week met XBNL – waar je online bij kan zijn en aldaar mee kan kletsen in de chat of vragen kunt stellen. Ook dit verloopt via Twitch waar je nu ook een stream schema kunt bekijken. Donderdag is de vaste dag voor de live podcast in de avond (tussen 20:30 en 21:30 start de stream) en de vrijdag/zaterdag pakken wij voor extra streams of reguliere gezelligheidsstreams waar we eventueel ook samen met de community lekker gamen. Denk aan games als Sea of Thieves, Forza Horizon 4 en The Division 2 (hoewel dat laatste nu op een lager pitje staat). De zondagavond is gevuld met kampioenschappen, waar wij vooral nu bezig zijn met F1. Over een week of twee zal ons F1 2019 kampioenschap omgetoverd worden tot F1 2020 kampioenschap. Onze grote vriend Max Verstappen laat ons nog weten of hij er bij kan zijn (stiekem hebben we gehoord dat hij niet heel goed tegen zijn verlies kan in de eSports, dus wellicht laten we hem er buiten). Hieronder een voorbeeld van een livestream op de zondagavond van het F1 Bumperkarttoernooi (de amateur variant).

Elke dinsdag proberen wij een streamschema online te knallen op onze social kanalen en Discord, dus hou het ook vooral daar in de gaten.

Dan rest ons eigenlijk maar één ding en dat is jullie vragen om ons te volgen op Twitch.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments