Wij willen alle regionen van de Xbox One verkennen. AAA-games, VR maar ook zeker indie-games.

Games als Inside en Stardew Valley waren zo populair dat we besloten om een poging te doen om de grote indies voor de Xbox te ontdekken, voordat ze het grote publiek bereiken. Daarom hebben we het vliegtuig gepakt naar Berlijn om het grootste Europese netwerkevent van de indie-industrie te bezoeken, namelijk Casual Connect.

Casual Connect is een event wat al de nodige jaartjes meedraait. Jaren geleden begon dit event als kleine happening waar misschien 10 games stonden en een paar kleine uitgevers die wel interesse hadden in dit soort initiatieven. Vandaag de dag is dit ontpopt tot een evenement die in steden als Berlijn, Seattle en Singapore te vinden is en waar stuk voor stuk meer dan 300 indies te vinden zijn. Met oneindig lange buffetten, Facebook-feesten met (gratis onbeperkt!) drank en dikke prijzen van rond de 25.000 euro worden indie-developers van Tunesië tot Nederland aangemoedigd om hierheen te komen. Ik kan jullie dan nu al verklappen dat dit een zeer geslaagde trip was.

Immortal Redneck

Laten we maar gelijk sterk beginnen. Als je jezelf ooit hebt afgevraagd wat er zou gebeuren als Rambo in een Indiana Jones film zou spelen, dan hoef je niet verder te zoeken. Het doel van Immortal Redneck is simpel: Je begint onderaan in een piramide en je moet helemaal naar boven in het puntje zien te komen. De piramide is verdeeld in verschillende etages. Wanneer je alles verrot hebt schoten mag je een etage omhoog.

De gameplay is heel vergelijkbaar met andere shooters zoals Doom of Quake, de actie is snel en simpel. Geen dubbeljumps, jetpacks, wall climbing of de ability om in een robothond te veranderen. Gewoon run-and-gun zoals vanouds. Maar maak je geen zorgen dat er niet genoeg afwisseling is in gameplay. Met meer dan 50 wapens en meer dan 100 perks zorgt deze game dat je altijd weer op een ander manier door de etages kan spelen. Dat moet ook wel, want elke keer als je doodgaat word je weer onderaan de piramide geplaatst en mag je weer opnieuw beginnen. De vijanden in deze game kunnen behoorlijke klappen uitdelen dus je zult ook vaak doodgaan. Als kers op de taart zijn alle etages compleet anders als je er nog een keer doorheen speelt. Als je dat te moeilijk lijkt, ga dan maar weer terug naar Stardew Valley om je koeien te melken. Dit is niet voor mensen met een zwakke geest!

Eén puntje van kritiek: de impact van de wapens voelen een beetje zwakjes aan. Wanneer ik een mummie schiet wil ik het gevoel hebben dat het bloed op de muur komt achter mijn tv. Immortal Redneck komt waarschijnlijk einde van dit jaar uit en zal ook uitkomen op de Xbox. Bekijk hier de trailer:

Scarf

Voor de mensen die niet een hartaanval willen hebben tijdens het gamen is er Scarf. In deze puzzel-platformer ren en vlieg je door een prachtige wereld. Je speelt als een wit figuurtje genaamd: Hylke. Om je nek zit een rode sjaal waarmee je door de open wereld kan vliegen. Deze sjaal kan van vorm veranderen in een paar vleugels, een extra hand of zelfs een glider om het navigeren door het landschap makkelijker te maken. De wereld zit vol met verschillende puzzels die gebruik maken van de omgeving. Als die puzzels zijn opgelost krijg je weer toegang tot een ander deel van de wereld.

Dit klinkt allemaal niet zo baanbrekend, maar toen ik het speelde werd ik echt in die game gezogen. Ik vergat even dat ik midden op een grote beursvloer zat omringt door zwetende ontwikkelaars.

De wereld waar dit avontuur zich afspeelt is echt de ster van deze game. Met felle kleuren en atmosferische landschapen in de vorm van eilanden die in de lucht vliegen heeft deze game echt een mooie setting te pakken. Het deed mij een beetje denken aan de grafische stijl van “Grow Home” van Ubisoft.

Deze game is nog erg vroeg in de ontwikkelfase dus er was nog niet heel veel van de gameplay te zien. Maar wat er wel was heeft veel potentie. Er is nog geen releasedatum voor deze game en het moet raar lopen als deze niet voor de Xbox uit gaat komen. Wil je zelf ook een indruk krijgen, bekijk dan even de trailer:

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties