Op de GamesCom konden we Sebastien Loeb Rally uitproberen. Deze kon ons niet erg bekoren en de vraag is eigenlijk of er wel een echte goede rallygame verschijnt. WRC dan? WRC 5 is volgens eigen zeggen de koning van de digitale Rally, de game komt binnenkort uit maar ik vraag me af of ze dat waar kunnen maken.

WRC4, de vorige WRC, was nou niet bepaald een boeiende game. Niet slecht, maar het deed ook niks nieuws. Sowieso waren de rallygames van de afgelopen jaren best wel kut. WRC5 moet volgens eigen zeggen hier verandering in brengen. Meer realisme en een meer uitgebreide rallygame moeten daarvoor zorgen.

Slecht weernieuws

Kylotonn Games, de ontwikkelaar van WRC 5, heeft besloten om niet stil te zitten en een simpele upgrade uit te gaan brengen. Nee, ze hebben gekozen voor een nieuwe fysica en rendering engine. Dit moet er voor zorgen dat zand, asfalt, modder, sneeuw en ijs voor de allereerste keer écht invloed hebben op het gedrag van een auto. Het slecht weer-virus heeft zich verspreidt naar de rallygame ontwikkelaars. Niet alleen de visuals maar ook de omgeving en het geluid zijn meegenomen in deze make-over. Forza heeft de lat wel erg hoog gelegd, ik ben benieuwd of deze ontwikkelaar met zo’n klein budget hierbij in de buurt kan komen.

Lots of wagens en etappes

Dat dan weer wel. De game biedt met 65 etappes meer dan 400 kilometer aan races. Ik kan niet wachten om van de besneeuwde wegen van Zweden tot aan de rotsachtige straten van Mexico te racen.

WRC 5 is dit jaar de enige optie voor rallyfans als ik, of het ook een goede optie is… ik ben sceptisch, maar laat me ook graag verrassen.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
glroys6
glroys6
7 jaren geleden

alleen colin mcrae kon lekker moeilijke rallygames maken, alles wat daarna kwam is en blijft bagger van de buiten catergorie, einde discussie lol

glroys6
glroys6
7 jaren geleden

oh het is glorys6 niet glroys6 lol

glroys6
glroys6
7 jaren geleden

btw Kylotonn Games???? ik dacht dat Milestone deze crap produceerde lol whatever ik heb zelf WRC4 voor XB360 en die is boring als fuck

Jeffrey
7 jaren geleden
Reply to  glroys6

Ja, ik vraag me serieus af of dit een goede game wordt. Maar goed, blijkbaar doen ze hun best en kunnen wij de game gaan testen. Je hoort nog dus… En succes met je naam wijzigen.

glroys6
glroys6
7 jaren geleden

categorie……….ja het is half een s nachts dus……lol …..btw ik woon in een flat en nog hoor ik iemand met een boor in de weer…..ff off topic….pfffff….

Martin
7 jaren geleden
Reply to  glroys6

Lol categorie niet best