Wordt Disney Speedstorm de Mario Kart concurrent?

Vanaf vandaag is Disney Speedstorm beschikbaar in early access-staat. Wordt dit de titel die zich eindelijk zal kunnen meten met Mario Kart?

Het imperium van Disney lijkt in het game landschap hard te groeien. Vorig jaar kregen we Disney Dreamlight Valley en die werd zeer goed ontvangen. Nu krijgen we alweer een andere Disney titel in de vorm van Speedstorm, een kartgame. Alle twee de games zijn nu early access waarvan later een free to play-variant uit komt. Er zijn allerlei systemen ingebouwd voor Disney om geld te verdienen aan de games, maar om dat succesvol te doen zal je wel een goede game moeten leveren.

Een paar podcasts geleden hadden we het over Speedstorm als eventuele Mario Kart beater. Laten we eerlijk zijn, er is nog geen serieuze Mario Kart concurrent op de markt gekomen die het echt volhoudt. Maar Disney Speedstorm heeft de fans en personages met zich mee zoals geen ander dat heeft. Sterker nog, Disney heeft meer franchises en bronmateriaal om nieuwe content te bouwen dan Mario Kart dat heeft. Dat is waarschijnlijk ook precies het plan van Disney, om steeds content uit te brengen in de vorm van karts, personages en levels. In de trailer hierboven zie je al levels die hun inspiratie halen uit Jungle Book, Hercules, Mulan en Pirates of the Caribbean (?). Dat kan natuurlijk wel even doorgaan als je ziet wat Disney allemaal heeft aan films en bijbehorende personages.

Het lijkt er dus op dat we in het landschap van kart games eindelijk een goede concurrent krijgen. Toch zie ik Disney een meer houdbaar concept aanbieden dan Mario Kart waarvan deel 8 al jaren wordt uitgemolken. Met de seizoenskaarten van Mario Kart krijg je wel steeds circuits uit alle voorgaande delen, maar nieuwe content of een nieuw deel… daar horen we niks van.

Goed, dan ook even wat inhoudelijke zaken over Disney Speedstorm. Je kan dus racen met je favoriete Disney helden (er zijn er 18 aan het begin) in erg mooi vorm gegeven levels. Voor de Xbox, Playstation en pc versies geldt dat er een local multiplayer beschikbaar is zodat je lekker ouderwets op hetzelfde scherm kunt spelen. Nintendo Switch heeft dit helaas niet en dat zal waarschijnlijk te maken hebben met de rekenkracht die nodig is voor meerdere schermpjes.

Je kan nu dus aan de gang als je Disney Speedstorm koopt voor 30, 50 of 70 euro waarbij je steeds meer unieke cosmetische items krijgt natuurlijk per Founder’s pakket. Voor nu lijkt de free to play-variant gepland te staan voor 2024, dus dat duurt nog wel even.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties