UPDATE:
Inmiddels is er een trailer online gezet die de datum bevestigt. Je kan de trailer hier zien. 

ORIGINEEL BERICHT:
Het was lang wachten, maar binnenkort kunnen we dan eindelijk aan de slag met de DLC van The Witcher 3. Het is het epische stuk waar iedereen op wacht. Het hoofdstuk waar je iets van 25 uur lang verder kan spelen… Blood and Wine. Maar wanneer komt het nou?

Eerder waren er geruchten dat Blood and Wine rond 7 juni uit zou komen, maar is er aanleiding om te geloven dat het eind mei zal komen. Hoezo? De pagina stond al klaar op Steam (game platform op de pc) en is nu weer offline gehaald.

witcher3DLC

Het zou wel heel relaxed zijn, want Blood and Wine is voor de meeste Witcher 3 fans toch wel het wachten waard. De vraag blijft wel of dit ook Xbox One spelers geldt, dus laten we het hopen!

In Blood and Wine ga je met Geralt naar Toussaint, een stad wat onaangetast is door oorlog. Het is een soort Disneyland in het klein waar je nog helemaal bourgondisch kan leven en waar alles één grote illusie lijkt. Dat is op zich niet raar, want de Lodge of Sorceresses is daar ook gesitueerd en die hebben heel wat magie in petto. Ik verwacht dan ook veel quests waar je te maken krijgt met deze mooi gemaakte krengen. Ze zijn namelijk echt niet te vertrouwen en overal staat wel iets tegenover.

By the way, CD Projekt RED ziet crossplay zitten

Bijkomend feitje: CD Projekt RED (de ontwikkelaar) vindt cross-play (waardoor je bijvoorbeeld met PS4 spelers kan spelen) een goede ontwikkeling. In een interview met Games Industry vertelt CD Projekt RED-baas Marcin Iwinski dat het een goede zet is van Microsoft om cross-play voor Xbox mogelijk te maken. Het is een stap vooruit. Naast complimenten kon ik in het interview niet echt ontdekken wat dit nou voor ons gamers betekent. Zou hun volgende project Cyberpunk 2077 enigszins rekening houden met cross-play? Ik hoop dat het gewoon een goed singleplayer avontuur is, net als The Witcher 3. Hierdoor zou cross-play dus niet echt een functie hebben, lijkt mij.

cyberpunk

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments