Je hebt mensen die komen en gaan… en weer terugkomen. Bij BioWare zorgt dit voor een wisseling in de wacht aan de top.

De huidige general manager van BioWare, Aaryn Flynn, vertrekt na 17 jaar gewerkt te hebben voor het bedrijf. De man heeft onder andere gewerkt aan titels als Neverwinter Nights, Star Wars: The Old Republic en Jade Empire. Ook heeft hij samen met zijn opvolger nog een flink aandeel gehad in het bedenken van het nog uit te komen Anthem. De naam van die opvolger? Casey Hudson.

Flynn schreef het volgende in zijn afscheidsblog op de website van BioWare:

Vanaf mijn eerste dag bij BioWare tot aan nu, heb ik erg veel geleerd, fantastische collega’s en vrienden ontmoet en de kans gekregen om gamers een aantal geweldige ervaringen te bieden. Telkens als ik dacht dat ik een favoriete genre gevonden had om aan te werken, kwamen we weer met iets nieuws en vonden we daar weer plezier in de uitdagingen die dit bracht.

Ik was al langere tijd over mijn toekomst na aan het denken, maar toen ik hoorde dat Casey toegezegd had dat hij mijn rol wel wilde overnemen, zag ik de mogelijkheden die dit bood. De komende weken zal ik hem inwerken en helpen waar nodig om de beste general manager te worden die hij maar kan zijn.

Tot slot wil ik al onze gamers bedanken, voor alles wat ze ons teruggegeven hebben in de afgelopen jaren en laat me oprecht zeggen hoe ontzettend belangrijk jullie voor BioWare zijn. Ik ging elke dag naar mijn werk in de wetenschap dat ik het enorm met getroffen heb met alle mogelijkheden die ik gekregen heb dankzij jullie. Vanaf nu ga ik alle toekomstige BioWare games spelen vanuit een spannend, nieuw perspectief. Dat van jullie.

Oude bekende

Zoals gezegd is de opvolger van Flynn een oude bekende die luistert naar de naam, Casey Hudson. Hudson was onder andere eindverantwoordelijk voor de originele Mass Effect trilogie. Uiteraard is hij dolblij met zijn nieuwe functie en heeft hij ook een paar mooie woorden voor zijn voorganger en goeie vriend:

Toen ik 20 jaar geleden solliciteerde bij een lokaal videogamesbedrijf, had ik nooit kunnen dromen wat ik in mijn carrière allemaal mee zou maken. Daarom was het ook de moeilijkste beslissing in mijn carriere ooit, toen ik 3 jaar geleden besloot te vertrekken bij BioWare. Ik had wat rust nodig, wat verandering en zocht een andere uitdaging.

De afgelopen jaren heb ik veel dingen kunnen doen en na kunnen denken over wat ik het liefste wil, en ik ben dan ook dolblij dat ik nu terug kan keren bij BioWare, een studio die als thuis voelt.

Ook wil ik mijn goeie vriend, Aaryn Flynn, het allerbeste wensen voor de toekomt. Aaryn en ik hebben samen gewerkt vanaf het begin van Star Wars: The Old Republic, tot aan de fundering voor Anthem. We hebben samen een hoop meegemaakt en we zullen zijn aanwezigheid in de studio gaan missen. Als ik kijk naar wat een geweldige voortgang hij en zijn team hebben gemaakt aan Anthem en aan andere projecten, dan weet ik zeker dat onze beste tijd nog moet gaan komen.

We zullen zien hoe het gaat met de toekomstige games, maar ik heb er wel vertrouwen in. Succes Casey, en bedankt voor alles Aaryn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments