Tijdens het Windows 10 evenement heeft Microsoft enkele mooie dingen laten zien qua cijfers. Windows 10 loopt op dit moment netjes op schema, de 1 miljard apparaten worden wel gehaald de komende 5 jaar.

Microsoft had sinds de lancering van Windows 10 nog geen officiële cijfers bekend gemaakt van het aantal apparaten dat op deze versie van het OS draait. Er werden wel wat onofficiële cijfers naar buiten gebracht tussen neus en schaamlippen door, maar niets via persberichten of events. Het grote plan van Microsoft is één miljard apparaten op Windows 10 laten draaien binnen 5 jaar. De volgende cijfers laten zien dat ze redelijk op weg zijn dit te halen:

  • 29 Juli, Microsoft lanceert Windows 10.
  • 3 Augustus, 20 miljoen apparaten draaien Windows 10
  • 12 Augustus, 50 miljoen apparaten draaien Windows 10
  • Eind augustus, Microsoft geeft aan dat er ongeveer 50 miljoen Windows 10 apparaten zijn
  • 6 Oktober, 110 miljoen apparaten draaien op Windows 10

Windows-10_Devices

Meer Windows 10 cijfertjes

De overige cijfers zien er ook goed uit, Terry Myerson van Microsoft vertelde dat de Windows Store 1,25 miljard keer is bezocht. In de nieuwe browser, Edge, zijn ruim 650 miljoen pagina’s bezocht en dat er voor bijna 120 jaar aan Xbox One games zijn gestreamed naar een Windows 10 apparaat. Al met al mooie cijfers voor Microsoft, Windows 10 lijkt het erg goed te doen. En terecht, ik ben zelf ook te spreken over Windows 10. Mijn Surface Pro 3 en m’n game-pc draaien beiden op Windows 10, zonder problemen. Het enige minpunt vind ik Edge. De browser werkt wel aardig, enkel crasht de browser wel eens op mijn Surface Pro. Het andere punt is dat Edge ontzettend gulzig is met data. De CCleaner heeft er een dagtaak aan om mijn apparaat schoon te houden. Meer dan 1Gb aan data clean ik dagelijks, waarvan Edge de allergrootse bijdrager is. Als dat opgelost wordt dan ben ik meer dan tevreden over Windows 10, dus Microsoft weet wat zich te doen staat 🙂

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments