We kennen allemaal Murphy’s Law wel. Kort gezegd, als er iets mis aan het gaan is, dan volgen er nog meer fuckups. Oftewel, you are screwed.

Dat is een beetje wat er nu bij Bethesda gebeurt. Ze klooien maar door en in plaats van aan damage control te doen, maken ze er een steeds grotere zooi van. De grote ellende is dat ze moeite hebben om dit toe te geven.

Zet daarnaast nog eens de welbekende callcenter malloten, die echt negen van de tien keer niets meer kunnen dan hetgeen oplezen wat na een vraag op hun scherm verschijnt, en je hebt een total fuckup. Waar zijn de normaal denkende Homo Sapiens gebleven? Zit de wereld vol met nitwits?

Waar gaat het over. Nou, zo langzamerhand is de grote meerderheid het er wel over eens, de game Fallout 76 heeft gefaald en is blijkbaar, tegen beter weten in, gewoon uitgebracht. Onder het mom van ‘we hebben er nu zoveel jaar aan gewerkt, dan maar een waardeloos product op de markt brengen’, heeft men een gebroken game op de markt gezet.

Goedemorgen, met Bethesda, wat kan ik voor u doen?

Nu is er het volgende hoofdstuk. Want was je echt geweldig fan van deze serie en was je zo stom om toch die Collectors Edition te bestellen, dan had je nog een beetje troost want je kreeg daarin tenminste een canvas tas waarmee je voortaan op vakantie kon laten zien dat jij die stommeling was die de dure 200 dollar kostende editie had gekocht.

Maar ook dat kan dus gewoon niet. De ontvangers van dit geweldige pakket kregen namelijk geen prachtige canvas tas maar een of ander goedkope kunststof tas. Je weet wel, van dat materiaal waarvan ze op beurzen er duizenden van weggeven. Als je dacht dat het niet erger kon, kregen ze van de eerder genoemde callcenter nitwit na klagen ook nog even te horen dat men dat had gedaan omdat canvas toch te duur bleek.

 

Waarschijnlijk sprak deze man gewoon de waarheid maar ja, dat kan natuurlijk niet, toegeven dat je gewoon voor een goedkopere versie gaat omdat het teveel kost. Binnen no-time antwoordde Bethesda op hetzelfde draadje dat dit niet klopte. De medewerker wist er niks van, was een oproepkracht en had geen idee. Het was niet te duur maar de canvas was gewoon op. Bethesda had alle canvas groothandelaren opgebeld en nee hoor, alles was op. Geen meter meer te vinden. Dus.

 

En dan ook weer roepen (lekker Amerikaans) dat dit voor hen de beste collector’s editie ooit was. Echt, stop met jezelf veren in de kont te steken.
Al snel werd de volgende figuur op het kantoor wakker en snapte direct dat die uitleg niet zo slim was. Dat heldere licht bedacht dat je dit wel kon oplossen met een geweldig cadeautje aan die fans. Weet je wat? We geven ze 500 Atoms voor in de game. Mijn hemel, kan iemand bij Bethesda die daadwerkelijk nadenkt voordat hij wat beslist of schrijft, even het heft in handen nemen om zo te zorgen dat de ellende niet verder wordt uitgebreid? Is meneer Murphy misschien in te huren?

Ondertussen is ook op de site de beschrijving al veranderd en weten nieuwe bestellers, mochten die er überhaupt nog zijn, dat ze een kunststof tas gaan krijgen.Natuurlijk, als je erover nadenkt, dan is het maar een tas en dat is niet het hoofditem in het pakket. Dus je kan erbij denken, let it be. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat men klaarblijkelijk wederom, om duistere redenen, zelfs met een tas zijn beloftes niet na kan komen en het verdomd veel moeite kost om daar eerlijk over te zijn. Dat is eigenlijk de rode draad in deze hele Fallout 76 misère. Dat is gewoon erg jammer omdat dit een franchise is die velen aan het hart gaat.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments