Codenamen, die zien we vaak terugkomen. De Series X was eerst Anaconda en waarschijnlijk zal de Lockhart een Series S gaan worden. Maar nu is er een derde opgedoken.

In het Operating System van de Xbox One is namelijk een nieuwe codenaam gevonden: Xbox Edinburgh. Zou dit betekenen dat we zelfs een derde versie van de next-gen Xbox gaan zien?

Zo zie je hierboven in de codering een rij aan namen die we onderhand wel kennen. Het rijtje Lockhart (Series ‘S’), Anaconda (Series X), Dante (Devkit Series X,S) en als laatste Edinburgh.

Microsoft geeft wel vaker stadsnamen als code mee. Zo was de Xbox One S bekend onder de naam Edmonton en werd de Kinect sensor Natal genoemd. En als we dat volgen, dan zou er zelfs een logica in te ontwaren zijn. Zo zijn de slangenamen Scorpio en Anaconda de X-versies van de consoles en als we die lijn doortrekken is de stadsnaam Edmonton de S-versie van de current-gen dus zou Edinburgh weleens de S-versie van de next-gen kunnen zijn.
Phil Spencer had het in een eerder interview al over meerdere consoles en een nieuwe ‘familie’ van Xbox apparaten. Dus wat zou de Edinburgh dan kunnen zijn? Een discloze Series A-Z of een streaming device, iets waar we richting Project xCloud al eerder geruchten over hoorden.

Jez Corden van Windows Central kijkt er anders naar. Hij denkt dat het helemaal geen nieuwe console is maar iets simpels als een nieuwe server voor Project xCloud. Zouden we in augustus meer over deze nieuwe Edinburgh gaan horen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments