Weer nieuwe content aan Sea of Thieves toegevoegd

Zeeën vol aan content!

Na een aantal maanden van afwezigheid, stond er gisterenavond weer een keer een Inside Xbox gepland. In deze ruim 40 minuten durende show kregen we als gamers één en ander voorgeschoteld. Zo kregen we opnieuw een flinke content update voor Sea of Thieves. Wat is er aan de game toegevoegd?

Vorig jaar rond deze tijd vierde Sea of Thieves haar 1-jarig bestaan. Dit werd met een flinke Anniversary Update gevierd. Ruim 30 uur aan verhalende content werd toegevoegd. Sindsdien krijgen we kleinere, maar nog steeds substantiële, maandelijkse content updates.

Ik moet zeggen dat ik na de aankondiging van een nieuwe maandelijkse content update tijdens afgelopen Inside Xbox enigszins verbaasd was. Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog, maar het was alweer enig tijd geleden dat we een Inside Xbox show te zien kregen. Eigenlijk had ik dus verwacht (of misschien was het vooral hopen) dat er een nieuwe Anniversary Update uit de doeken gedaan zou worden. Dat is dus niet het geval, maar voor diegene die de Inside Xbox show gezien hebben… mogelijk komt iets vergelijkbaars er wel snel aan. De bevlogen ontwikkelaar Joe Neate wilde namelijk de show afsluiten met een ‘fantastische’ aankondiging, maar op dat moment werd onder protest van de regie zijn beeldscherm uitgezet en vervolgende de Xbox-crew dat we snel meer zouden horen.

Met dit laatste stukje toneelspel ben ik als Sea of Thieves-fan wel gerustgesteld. Tot de volgende nieuwe aankondiging kunnen we ons in ieder geval gaan vermaken met de Ships of Fortune update. In deze update, die vanaf 22 april beschikbaar zal zijn, is een nieuw reputatiesysteem toegevoegd. De Arena is tevens ook van een flinke update voorzien en de gameplay is aangepast. In de Arena zal nu gevochten kunnen worden om één chest, wat ongetwijfeld voor meer battle gaat zorgen.

Oh, en voor de lonely sailors is er ook goed nieuws. Er worden katten toegevoegd die je als reiscompanion mee kunt nemen. Wie wil dat nou niet?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments