Vliegtuigliefhebbers, snelheidsfreaks en adrenalinejunks kunnen volgend jaar weer helemaal los met Ace Combat 7: Skies Unknown. Ik heb vandaag een klein stuk mogen spelen en ik werd daar erg blij van.

Skies Unknown is een vervolg op Ace Combat 6 en gaat weer terug naar de fictieve wereld uit de voorgaande delen. We laten de echt bestaande locaties uit Assault Horizon dus weer achter ons en ook de DFM uit dat deel is weer verleden tijd.

Dit betekent echter niet dat er geen ruimte is voor realisme. Geen zorgen, je krijgt nog steeds 100 rakketten mee en je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof zodat je dus niet elke 30 seconden moet landen om bij te vullen. Nee, het realisme zoals ik het vandaag gezien heb, zit hem in het weer en in hoe je vliegtuig erop reageert.

Stormy, with a chance of crashing

In Ace Combat 7 gaat het weer een enorme rol spelen. Het level uit de demo van vandaag bevatte een enorme stormwolk. In voorgaande vlieg-games alleen cosmetisch, maar nu zeker niet. Het kan namelijk zowel je vriend als je grootste vijand zijn.

Stel je voor, er zit een vijand achter je aan en je raakt hem maar niet kwijt. Voor je zit die enorme stormwolk en je besluit daar in te vliegen. Je vijand is het zicht kwijt en jij hebt de kans om te ontsnappen. Klinkt goed toch? Je vijand kan hier echter ook gebruik van maken en jou proberen te verrassen. En dat is niet het enige. Piloten vermijden namelijk die wolken niet voor niks.

Turbulentie

De lucht binnen in die wolk is namelijk erg onstuimig en dit zorgt voor turbulentie. Dit maakt dat je vliegtuig begint te schudden, je vrijwel geen lock kunt krijgen voor je rakketten, schieten met je boordkanon is helemaal onmogelijk en het enige wat je dan nog hoopt te raken is de binnenkant van je kotszakje. Niet ideaal dus.

Condens

Zo’n wolk bestaat natuurlijk ook uit een enorme bak vocht. Dit komt allemaal op je canopy te zitten en laat hier nu net geen ruitenwisser op zitten. Je zicht wordt er dus niet beter op.

IJs

Als je te lang met die condens op je vliegtuig in de wie wolk blijft vliegen, dan bevriest de hele boel. Dit beperkt je zicht enorm, maar heeft ook invloed op de besturing van je vliegtuig. Alles wordt langzaam en traag en in combinatie met het beperkte zicht, maakt dit dat een crash altijd op de loer ligt.

Mist

Tot slot, mist. Mist heeft de vervelende eigenschap dat het objecten volledig kan omhullen. Complete bergen kunnen er in verdwijnen. Laag over de grond vliegen in een dogfight is sowieso altijd al een risico, maar met een beetje mist erbij gewoon roekeloos. Adrelinejunks kunnen echter helemaal los, want er zijn weinig dingen gaver dan laag over de grond vliegen en tussen de mistbanken door een berg op een haar na ontwijken, om vervolgens ook nog een vijand neer te schieten.

Vertrouwd

De demo van vandaag was veel te kort, maar ik voelde me wel weer helemaal vertrouwd met Ace Combat. De besturing voelt weer heerlijk en strak, vliegen in de vetste jagers is lekker als altijd en de missie die ik mocht spelen was weer heerlijk over de top. Ik heb veel vertrouwen in deze titel. Wanneer hij precies uitkomt, dat wilden ze me niet vertellen, maar het gaat ergens in 2018 zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments