Ambitie, de drive om iets te bereiken. Bovenstaande uitspraak komt uit een interview met Aaron Greenberg (marketingman van Microsoft). Maar hoe willen ze het voor elkaar krijgen dat miljoenen mensen een Xbox One gaan kopen?

xbox_one_Ten eerste, de nieuwe optie van de Xbox One, namelijk de backwards compatability. Dat is de mogelijkheid om oude games van de Xbox 360 af te spelen op de Xbox One. Ik vind het nog steeds scheef dat de console dat niet vanaf het begin had zoals de 360 dat wel had, maar dat terzijde. Ten tweede, Halo 5: Guardians, want Halo gaat er bij de meeste mensen in als zoete koek. Als laatste, Gears of War Ultimate Edition, de remake van deel 1. Is dit genoeg om alle twijfelende mensen over de streep te trekken?

Veel mensen hebben gewacht op de volgende Halo; veel mensen hebben gewacht op de nieuwe Gears; veel mensen hebben gewacht op backwards compatability…met al deze dingen rond de feestdagen, verwachten we een grote stroom mensen. We verwachten dat miljoenen Xbox 360 eigenaars naar de Xbox One migreren. We hebben gezien dat het grootste gedeelte van de mensen die een Xbox One kopen, ook een Xbox 360 hebben gehad, dus onze fanbase is erg loyaal gebleven.

Hij kan verwachten wat hij wil, maar PS4 loopt nog steeds miljoenen voor qua verkopen en ook Sony heeft titels aangekondigd waar sommige spelers al 15 jaar op wachten. Echter, Microsoft heeft duidelijk first party ondersteuning laten zien, daar waar Sony het een beetje laat liggen. Wat voor effect dit zal hebben op het publiek, dat is nog even afwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments