Wij gamers hebben het afgelopen jaar flink wat geld uitgegeven aan onze favoriete hobby. Ruim $60 miljard is er uitgegeven aan games, consoles en abonnementen.

Het bedrijf Ampere Analysis heeft recent een rapport uitgebracht waarin stond dat de games industrie het afgelopen jaar een enorme som geld binnen geharkt heeft. De verkoop van consoles, games en abonnementen heeft over het jaar 2021 ruim $60 miljard opgeleverd.

Dat is een behoorlijk stuk hoger dan het jaar ervoor. Volgens Piers Harding-Rolls, het hoofd van de gaming tak van Ampere Analysis, had dit nog hoger uit kunnen vallen, maar de schaarste van de Xbox Series X en PS5 hadden hier een behoorlijke impact op. De stijging zit hem dan volgens Harding-Rolls ook vooral in de wereldwijde stijging van gaming abonnementen en dan met name de Game Pass die het ontzettend goed doet.

De stijging in uitgaven werd aangespoord door de hogere prijs van de nieuwe consoles die op de markt kwamen, maar ook door de stijging in afname van abonnementen zoals Microsoft’s Xbox Game Pass.

Andere cijfers lieten zien dat we juist weer iets minder aan in game cosmetics en andere microtransacties uitgegeven hebben, al was dat slechts één procent minder. Van alle verkochte games waren 30% fysieke kopieën en het aantal verkochte abonnementen is met ruim 20% gestegen.

Voor het komende jaar wordt verwacht dat de games industrie ruim $61,1 miljard gaat binnen halen. Als Sony en Microsoft hun tekorten qua consoles weg weten te werken zou dat zelfs nog veel meer kunnen worden.

Hoeveel hebben jullie bijgedragen aan dit enorme bedrag het afgelopen jaar?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments