In juli 2015 lazen DC Comics fans een bericht dat er na Batman: Arkham Knight geen Batman game meer zou komen, maar wel een game over een andere superheld. Welke dan? Waarschijnlijk Superman, hier alle feiten op een rij.

Op dit moment staat bij Warner Bros. Games Montreal het volgende op hun website:

[quote_center]“We are a growing studio with two AAA projects in development focused on expanding the DC Comics universe in the interactive space.”[/quote_center]

De laatste game van Warner Bros. Games Montreal is Batman: Arkham Origins (de enige game die niet door Rocksteady werd gemaakt). Dat wil zeggen dat deze potentiële superhelden game al sinds Origins (dus 2013) in de maak is. Het onderstaande plaatje werd ook dit jaar gelekt:

kalel

We zien toch duidelijk een Superman in beeld met een New 52 uiterlijk (dat is een tijdlijn in de DC Comics stripboeken). Net als in Batman zien we de krachten en zwaktes van een personage. Het kan aantonen dat het echt gaat om een Superman-game, maar ik vind dit ook wel iets voor een vechtgame zoals Injustice: Gods Among Us uit 2013. Kijk maar.

4670501-4670101883-jLubv

Maar wat voor bewijs hebben we dan nog meer?

Op LinkedIn staat ook een verwijzing naar een nieuwe Superman videogame. Een freelancer genaamd Kieran Turan voegde iets toe aan zijn huidige projecten, waarbij stond dat hij bezig was met “Troubleshooting and repair of the 3D facial rig of the upcoming “Superman” videogame for GameOn Audio.”

GameOn Audio is een motion capture en audio bedrijf met roots in games als Halo 4, Assassin’s Creed en, vooral nu belangrijk, Batman: Arkham Origins. 

gameon

Easter eggs in Arkham Knight

Easter eggs (verwijzingen op creatieve manieren) zijn ons niet onbekend. Ze komen voor in games en shows op TV. In Batman: Arkham Knight waren er ook talloze easter eggs en vele daarvan over Superman. Denk aan gesprekken tussen vijanden of posters met Metropolis en Superman op de achtergrond. Ik vind het vergezocht om daar gelijk een game in te zien. DC Comics verwijst nou eenmaal naar andere helden in al hun shows en games.

Wat is er dan nog wel aan bewijs? Nou, bijvoorbeeld een bijeenkomst van Warner Bros. Games Montreal waar Superman toch duidelijk aanwezig is. Of het met een game te maken heeft, Joost mag het weten.

superman bijeenkomst

Maar wat als het nou wel een Superman game is?

Ok, dus stel dat het een Superman game is, wat mogen we dan verwachten? De laatste poging was volgens mij in 2006 met een game op de Xbox 360 ter promotie van Superman Returns. Zie hier bijvoorbeeld nog een video review van Gametrailers

Het gevoel van Superman zijn was wel degelijk aanwezig. Vliegen in het spel ging best goed, maar de rest was heel slecht uitgewerkt. Missies waren saai, vijanden waren best ok, maar er zat geen geheel in. Ik vind dat Superman een nieuwe kans verdient! Als ze Metropolis net zo goed in beeld kunnen brengen als Rocksteady dat deed met Gotham, dan spring ik in een gat in de lucht en pink ik een traantje weg.

Ik vraag mij alleen af of het dezelfde complexiteit als Batman kan hebben. Superman kan namelijk al heel veel zelf en hierdoor zal het gevoel van progressie misschien minder aanwezig zijn, tenzij je een heel zwak excuus verzint waarom Superman bepaalde krachten is ‘vergeten’. Batman wordt geconfronteerd met één grote vijand en geteisterd door vele andere kleine vijanden (The Riddler, Zsasz, Bane, Calendar Man etc.). Superman is een ander verhaal. Hoewel hij vele vijanden heeft, zal het denk ik niet zo uitdagend zijn als met Batman. Waar onze vleermuisman nog gadgets heeft en slim moet zijn, kan Superman gewoon overal doorheen beuken. Rocksteady, de ontwikkelaar van Arkham game, gaf dit ook al aan in 2011:

[quote_center]‘Ik denk dat Superman een moeilijk personage is. Hij is ongelofelijk sterk, maar Batman is erg kwetsbaar op fysiek vlak. Het mooie van game design is dat je de speler de kans voor macht geeft, terwijl je tegelijkertijd laat zien dat je de macht ook kan verliezen.’[/quote_center]

Kortom, Batman kan nog doodgaan, Superman niet echt (behalve door Kryptonite dingen). Dus mijn vraag is, wat voor game krijgen we als we echt een Superman game krijgen voorgeschoteld?

Waarom niet Green Arrow?

Als je mij echt blij wilt maken, dan kondig je een Green Arrow game aan. Niet alleen ben ik fan van de serie Arrow op TV (hoewel seizoen 3 om te huilen was qua kwaliteit), maar de character is veel leuker dan Batman op het gebied van humor. Green Arrow, of Oliver Queen, heeft veel overeenkomsten met Batman (allebei rijk en geen superkrachten, Batgirl/Black Canary, Robin/Arsenal of Red Arrow, Scarecrow/Count Vertigo etc.) en dus zal de ‘Arkham-formule’ beter werken met Green Arrow. Het moet dus niet een game worden waar we de acteurs van de show Arrow volgen (blijf daar van weg, alsjeblieft), maar Green Arrow mag wel een eigen game krijgen. Het speelt zich dan af in Star City (uiteraard) en hij kan geholpen worden door andere helden (The Flash, Green Lantern?). Het volgt dan weer een trilogie met één grote vijand per game (helaas geen aartsvijand als de geniale Joker). Ik zie het al helemaal voor me! Wat zien jullie graag van Warner Bros. Games Montreal of Rocksteady?

Injustice-Gods-Among-Us-Green-Arrow-Trailer_10

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments