In onze Call of Duty Review heb je kunnen lezen dat het een top game is. De singleplayer krijgt namelijk een dikke 9 bij ons. Doordat wij weten dat Derk Boerrigter een groot fan van Call of Duty was namen wij contact met hem op. Maar is Derk nog wel zo’n groot fan van de serie? Wij kregen de kans om hem dit te vragen, zijn antwoord liegt er niet om…

Hallo Derk, de meeste gamers kennen jou waarschijnlijk alleen van FIFA, aangezien je daar in voorkomt. Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik voetbal op dit moment bij Celtic in Glasgow. Ik ben 28 jaar oud en hiervoor voetbalde ik bij Ajax (2 seizoenen), RKC en PEC-Zwolle.

Wat is het hoogtepunt uit jouw voetbalcarrière? 

Twee keer kampioen worden van Nederland met Ajax. Helaas heb ik het eerste seizoen niet veel kunnen voetballen, namelijk maar 21 wedstrijden. Dit kwam door een zware rug blessure, toch kwam ik dat seizoen aan 10 goals. Het tweede jaar begon ik slecht bij Ajax maar halverwege  het seizoen ging het stukken beter, ik heb toen 30 wedstrijden gespeeld.  Het hoogtepunt dat seizoen voor mij was de winnende scoren tegen PSV, wat ons zo goed als zeker het kampioenschap opleverde.

Wat is jouw dieptepunt tot nu toe?

Ik werd eindelijk opgeroepen bij het Nederlands elftal, dat is iets waar je als voetballer van droomt. Toen ik moest afhaken vanwege die rugblessure was dit natuurlijk vreselijk. Mijn carrière bestond uit steeds een stapje hogerop en uiteindelijk heb ik die laatste stap tot op heden niet kunnen maken. Ik raakte eerder nooit geblesseerd, dat maakte het extra zuur.

Klopt het verhaal dat voetballers alleen maar gamen in hun vrije tijd? Is dat ook jou ervaring? 

Nee dat valt wel mee. Ik denk wel dat elke voetballer een console heeft, met daarbij een voetbal spel. Veel voetballers hebben kinderen en zullen niet 24/7 achter zo’n kastje zitten. Voor mij geld dat ook, ik game alleen als er vrienden online zijn.

Heb jij kinderen?

Nee mijn vriendin en ik hebben geen kinderen.

Wanneer ben je begonnen met gamen? 

Ik begon op de Super Nintendo, dat was mijn eerste console. Ik speelde vooral de games Mario en Mario Kart. Ik gamede veel met mijn broertje op de zondag, zo hebben wij heel wat regenachtige dagen weg gesleten met de games van de Super Nintendo. Vaak duurden deze dagen van  zes uur ochtends tot bedtijd. Na de Super Nintendo kwam de Playstation. Ik speelde Gran Turismo en PES, na de Playstation volgende al snel de Xbox.

Waarom ben je van de Playstation naar de Xbox overgestapt?

Door Halo. Ik had de Xbox en daarbij ook Halo bij een jongen uit mijn klas gezien. Ik vond het zo’n geniaal spel, ik heb het spel helemaal kapot gespeeld.  Je had toen namelijk nog geen Xbox Live. Je kon met vier man een level spelen en ik had daarom ook vier controllers gekocht. Ook speelde ik Project Gotham Racing. Omdat ik zoveel fun met de Xbox had, heb ik direct de 360 gekocht toen hij uitkwam. Mijn eerste online ervaring was met Call of Duty 2. Ik versloeg veel mensen tijdens deze online-sessies. Ik was direct verslaafd, zo heb ik tijdens de release van de Xbox One ook nooit getwijfeld ondanks alle negatieve berichten in de media. Die console moest en zou ik hebben. Ik had geluk dat hij in de UK gelijktijdig met de VS uitkwam, zo had ik hem een jaar eerder dan mijn meeste vrienden uit Nederland.

Welke games speel je op de Xbox One? 

Ik speel op dit moment veel Destiny, Forza Motorsport en FIFA 2015.

Wat vindt je van deze Call of Duty? 

Ik ben er niet heel erg tevreden over.

Je zegt dat je de game niet heel goed vindt maar als ik het nu is vergelijk met Halo, dan heeft dat best veel overlappingen. Door het springen en vooral de snelheid van de nieuw Call of Duty zou je het goed kunnen vergelijken. Hoe kan het, dat je het dan niet goed vindt? 

Bij Halo zie je de tegenstanders al van verre aankomen en kan jij je voorbereiden op de battle. Bij Call of Duty zie je de tegenstanders niet en wordt je constant in je rug geschoten. Een op één gevechten zijn er amper nog. Waar het bij Halo erg gericht is op headshots, moet je nogal wat skills hebben om je tegenstander af te maken. Ook bij Halo wordt er wel eens gecampt maar bij Call of Duty gebeurt dit regelmatig. Ik raak dan ook vaak gefrustreerd door de onmacht die ik tijdens het spelen van Call of Duty heb, dit gebeurt bij deze Call of Duty teveel.

Maar met alle respect. Heeft dat dan niet te maken met jouw skils?

Ik heb alle Call of Duty’s gespeeld, eerder had ik altijd kill death ratios van 2.00 of hoger en nu heb ik nog maar 1.20. Het is zo drastisch verandert, dat ik denk dat het daar niet aan ligt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn internet snelheid ook te wensen overlaat in Glasgow.

Derk heb je het spel wel een echte kans gegeven? Want zo klinkt het niet?

Ik ben level 40 in Call of Duty, dus ik denk van wel.

Het kan natuurlijk ook aan je team liggen, dat je niet genoeg dekking krijgt van jou team.

Dat klopt,het is zeker handig om een goed team om je heen te hebben. Voor mij blijft het toch teleurstellend dat de levels blijkbaar niet goed zijn afgestemd op het reduceren van campen. Je hebt overal hoekjes en gaatjes waaruit je tegenstanders vandaan kunnen komen, je kan gewoon niet lekker meer mensen afslachten zoals vroeger.

Wat zijn voor jou de positieve dingen aan deze Call of Duty?

Ik vind de graphics heel erg mooi, de kleuren zien er goed uit en het spel verloopt ook soepel. Dat de makers nieuwe dingen proberen, zoals jumps en de toevoeging van perks vind ik mooi. Ook is er goed nagedacht over het verschillende scala aan matches. Zo kan je bijvoorbeeld Classic Team Deathmatch spelen, dit is zonder de jumps. Ik heb na een paar potjes Team Deathmatch opgegeven, dit kwam door de jumps. Ik speel nu alleen nog maar Classic Team Deathmatch.

foto

Had het spelen van de Classic Team Deathmatch ook nog effect op je K/D? 

Ja, ik had het idee dat het daardoor iets beter ging.

Heb je de singelplayer al gespeeld?

Nee die heb ik nog niet gespeeld. Ik ben wel van plan om hem nog een keer te spelen. Ik ben meer een multiplayer speler, dus als anderen niet online zijn ga ik hem zeker uitproberen.

Wat vindt je tot op heden de beste Call of Duty? Je hebt ze allemaal gespeeld, dus hier moet jij toch een oordeel over kunnen geven.  

De beste game is natuurlijk de game waar ik zelf het beste in was. Call of Duty: Black Ops is wat mij betreft de beste. Ook wordt er minder gecamped in die versie van de game. Je hebt vaste looproutes, dit bevordert de één op één gevechten.

Je blijft wel een echte topsporter he? Ook tijdens het gamen? 

Hoezo?

Je wilt altijd de beste zijn. 

Haha klopt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments