UPDATE 21:04 uur

We hebben de titel maar veranderd want, en we gaan nu in de vette insinuatie modus, er moet wel iets aan de hand zijn tussen deze twee giganten.

Naast het onderstaande oorspronkelijke bericht over het verwijderen van de digitale versie van BO3 is er nu een tweede verdwijning te melden. Over twee weken, 20 oktober, komt Guitar Hero Live uit. Een goede reden voor de ontwikkelaars FreeStyle Games en de uitgever, daar is hij dan, Activision om een trial versie in de Xbox Live winkel te gooien. Vandaag verscheen hij dus, een 5,1 GB grote demo van deze game. Maar net zo snel als hij verscheen, verdween hij ook weer. Is dit nu een foutje? Of gewoon deel twee van the battle of the giants? To be continued…


 

Er is een mysterie waargenomen in de Xbox Store die betrekking heeft op de digitale pre-order van Black Ops 3.

Tot een paar dagen terug kon je Call of Duty: Black Ops 3 voor de Xbox One pre-orderen in de Xbox Store. Maar ineens is dit niet meer mogelijk. De pre-order is van de sites verwijderd. Vragen aan Activision en Microsoft roepen alleen maar meer vragen op.

black_ops_3_rip

Wat is er aan de hand met Call of Duty? Het antwoord van Microsoft op deze vraag was:

We zijn met Activision druk in overleg met Activision zodat we Call of Duty: Black Ops III terug in de Xbox Store kunnen zetten. In de tussentijd kan je de game via de gewone retail wel bestellen

Leuke uitleg maar het zegt dus niks en roept alleen maar meer vragen op. Op de vraag of Activision opdracht had gegeven aan Microsoft om de game uit de Xbox Store te halen kwam dit antwoord:

Ja, de pre-order is tijdelijk verwijderd maar we zijn druk in overleg met Activision om hem weer aan te kunnen bieden

Huh? Wat the fuck is hier aan de hand. Ruzietje? Gelazer over exclusiviteit? Vreemd allemaal. Dus dan maar Activision benaderd om duidelijkheid te krijgen. Het verrassende antwoord van Activision:

Activision heeft de digitale versie van Call of Duty: Black Ops III niet uit de Xbox Games store gehaald. De game staat klaar om op 6 november uit te komen en het is de game waar men naar uitkijkt. Hij is wereldwijd beschikbaar voor pre-order.

Als Activision hem niet heeft verwijderd, dan heeft Microsoft dat zelf gedaan. Dus terug naar Microsoft:

We geven geen verklaringen omtrent de afspraken die wij hebben met onze partners, maar we zijn druk bezig met Activision om Call of Duty: Black Ops III terug in de Store te krijgen. In de tussentijd kunnen fans de game voor Xbox One en Xbox 360 gewoon pre-orderen bij de winkel.

Pffff, alsof je naar een bandje luistert. Lekker, die officiële figuren die maar blijven herhalen wat je al weet om te verhullen dat ze eigenlijk geen moer vertellen. Het vreemde van dit verhaal is het volgende: in de Verenigde Staten kan je nog steeds de $100 kostende “digital deluxe” versie voor de Xbox bij Gamestop bestellen. Maar de $60 kostende standaard versie is daar weer niet te bestellen. Even ter herinnering, Call of Duty is eerder dit jaar gewisseld van marketing partners, van Microsoft naar Sony dus. De DLC komen 30 dagen eerder naar Sony voordat ze naar de Xbox One komen. Geen idee of dit er iets mee te maken heeft maar dat is de enige reden die wij nu kunnen verzinnen. We houden je op de hoogte over deze soap in gamerland.

Tot slot nog even de nieuwe trailer die net is gelanceerd genaamd Cybercore: Chaos. Enjoy!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Ha, hoe kun je nu een trial versie van een spel spelen waar je een vernieuwde gitaar voor nodig hebt? Of zou dat betekenen dat je ook je controller kunt gebruiken voor Guitar Hero Live.
Een minstens zo interessante vraag, aangezien je Guitar Hero 2, 3 op de Xbox wel met je controller kon spelen.