Wat brengt Ubisoft op de E3? 15 Juni is de dag dat men zijn games aan de rest van de wereld uitgebreid uit de doeken zal doen. Welke games zij allemaal gaan laten zien is eigenlijk al bekend, maar wat juist deze games de reden maakt om hier naar uit te kijken, dat lees je hier!

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Ubisoft heeft iets goed te maken na het laatste kwartaal van vorig jaar. De problemen rondom Unity, het overhypte maar tegenvallende Watch Dogs en de domper genaamd The Crew deden de Franse ontwikkelaar niet veel goeds. Echter gaat men komende E3 hun naam weer eer aan doen met drie grote games. We nemen ze even speciaal voor jullie onder de loep!

Assassins Creed Syndicate

Assissins Creed is en blijft natuurlijk het paradepaardje van Ubi. Na de recente onthulling van Assassins Creed Syndicate zijn de reacties verdeeld: men vindt het of übervet of meer van hetzelfde. Wat we tot nu toe hebben gezien ziet er echter fantastisch uit. Spelend als bendeleider Jacob Fry zul je door de straten van Londen mogen rijden op koetsen, glijden over kabelbanen die je zelf aan legt met je linegun, lopen, moorden en klauteren. Neem hier de introductie van stoomlocomotieven bij en je weet dat dit een Assassins Creed word die zeker als ‘hetzelfde als de rest’ kan worden bestempeld!

Rainbow Six Siege

Eindelijk na jaren van afwezigheid en een complete rebuild zal er een waardige opvolger van Rainbow Six Vegas zijn. En wel te weten: Rainbow Six Siege. De game zal zich opnieuw gaan onderscheiden op het gebied van tactische first person shooters. Als je nu al weet dat je straks online potjes mag gaan spelen waarin het ene team gijzelaars speelt in een gebouw en het andere team een special taskforce dat moet samen werken om gegijzelden te bevrijden, dan snap je wat tactiek is. Tel daar de enorme hoeveelheid wapens en taskforces bij op en je weet dat dit een game is om naar uit te kijken!

The Division

Toch wel in dit rijtje de meest verwachte game. We werden een aantal weken geleden teleurgesteld met een uitstel naar het eerste kwartaal van volgend jaar. Toch gaan we er van uit dat deze game uitgebreid uit de doeken gedaan zal worden door Ubi en dat deze game juist door zijn uitstel alleen maar beter zal worden. De game zal zich richten op het spelen in een open wereld, waarin overleven centraal staat. Wat het helemaal interessant maakt is het feit dat de game gebaseerd is op twee echte geschiedenisfeiten: Operation Dark Winter en Directive 51, die beiden aan moesten tonen hoe kwetsbaar Amerika is in deze moderne wereld. We zijn benieuwd!

Naast de toelichting van deze drie games heeft Ubisoft aangegeven nog met een verrassing te komen. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend want je weet bij Ubisoft dat het om een Prince of Persia of Splinter Cell kan gaan. Het blijft natuurlijk nog tasten in het duister, maar mocht je net als mij fanboy zijn, kijk dan 15 juni via Youtube, Twitch of Uplay naar de persconferentie!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties