Helaas, het verplicht moeten thuiswerken heeft gevolgen voor Wasteland 3.

De strategiegame van InXile Entertainment is van mei verschoven naar 28 augustus. Het is een game met een winterse setting, en typisch ook een titel waar je de wintermaanden wel mee door zou komen. Ik bedoel te zeggen dat het voldoende diepgang heeft en je er de nodige uurtjes in kwijt kunt. InXile had ons er de quarantene mee door kunnen helpen, maar helaas heeft de studio, begrijpelijk, de bijkomende uitdagingen niet het hoofd kunnen bieden.

Brian Fargo, het hoofd van inXile, komt met een statement op Twitter waarin hij aangeeft dat de Corona crisis maakt dat ook zijn mensen nu vanuit huis werken. Hij voelt zich gesteund door Microsoft en Deep Silver om extra tijd te nemen er er voor te zorgen dat we in augustus een goed product krijgen.


Verder geeft Brian Fargo aan erg gelukkig te zijn dat de beta van Wasteland 3 naar zijn mening zo goed ontvangen is. De extra tijd die de studio nu heeft wordt besteed aan het verwerken van de feedback van de spelers, een stukje optimalisatie en het verder uitwerken en implementeren van de coöperatieve multiplayermodus. Een punt wat Brian in zijn verklaring maakt waar ik zelf nog niet over nagedacht had is dat de studio absoluut wil voorkomen dat de release van een product waar ze zo sterk in geloven minder dan optimaal verloopt. Als dat je verkoop zou schaden dan kun je dat als studio, jarenlang zwoegend aan je game, natuurlijk niet verkroppen.

Vanaf 28 augustus kun je dus los met Wasteland 3, die dan ook meteen voor Game Pass leden beschikbaar is. Nog even volhouden, jongens en meisjes.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments