Over een weekje kunnen we allemaal aan de slag met The Taken King. Ik heb al met Jeff afgesproken dat we Destiny gaan uitwonen en keihard gaan knallen! Maar waarom zouden huidige spelers de nieuwe expansion pack moeten halen?

Destiny, de game die vele mensen hebben gehaald en die voor mij tijdens een slechte periode uit kwam (studie). Toentertijd niet gehaald, maar de nieuwe Legendary Edition ga ik wel kopen en daar zit The Taken King al bij. Gelukkig zal ik genieten van de duizenden updates die al zijn gedaan en de ruimere keuze van subclasses, want The Taken King brengt nieuwe subclasses met zich mee.

Subclasses

Er zijn maar liefst drie nieuwe subclasses in The Taken King die ontgrendeld worden door een paar korte missies.

destiny_nightstalker

The Hunter heeft een nieuwe subclass genaamd Nightstalker. Deze class fungeert meer als support class met de nieuwe super ‘Shadowshot’ waarmee je vijanden aan de grond kan nagelen vertragen zodat anderen even flink wat schade kunnen aanrichten op deze vijanden. De Nightstalker kan zich ook concentreren op één vijand en grote schade aanrichten, dus pijl en boog kills zitten er wel in! Persoonlijk klinkt dit wel als mijn favoriete class, gezien ik altijd wel een beetje rogue en stealthy ben.

 

destiny_stormcaller

 

 

Dan heb je nog de Stormcaller, een nieuwe Arc subclass van The Warlock. Deze class laat je bliksemschichten schieten waar Zeus nog trots op zou zijn of een Sith Lord nog een moord voor zou plegen. Pfff, zelfs Thor zou zich nog schamen in een hoekje. Moeten we verder nog wat zeggen hierover? Nee. Bliksemschichten… you know you want it!

 

sunbreaker

Dan als laatste de Sunbreaker, een subclass van de Titan. We hadden het net al over Thor, maar de Sunbreaker is een soort variant hierop met zijn vurige hamer die naar vijanden kan worden gegooid. Je kan natuurlijk ook gewoon aar hen toe lopen en high fiven met de hamer… in hun gezicht.

Deze subclasses klinken wel echt heel vet, dus dat wordt grinden gamen tot je er bij neer valt.

 

 

Nieuwe vijanden, missies, level cap, strikes, raids, levels etc

Nou, hier komt ie hoor! The Taken King heeft vele nieuwe dingen, waaronder nieuwe vijanden. De Cabal, Vex en Fallen zijn overgenomen door Oryx (Destiny spelers, weten jullie nu waar ik het over heb?) en hebben nu allemaal een schaduwachtig en gothic uiterlijk. Ze zijn gemuteerd door Oryx en hebben ook wat nieuwe aanvallen hier en daar. Niet alleen de vijanden zijn nieuw, maar er zijn ook een paar missies bij die garant staan voor 6 à 7 uur gameplay (best netjes… oh nee wacht, het kostte 40 euro deze expansion pack). Als je deze missies hebt gedaan, kan je nog extra missies doen en een event genaamd ‘The Taken War’ spelen.

taken

 

Level cap, light levels en raids

Je kan nu level 40 worden en de manier waarop je light levels kan verdienen is verbeterd. Alles waar jij jezelf mee uitrust qua armor, wapens, accessoires, noem maar op, heeft een light level. Dan heb je nog de strikes en raids waar vele mensen toch wel op zitten te wachten. De nieuwe raid heet ‘Kings Fall’ en lanceert pas 18 september, drie dagen na de release (kan iedereen mooi even rustig levelen). Er zullen ook drie nieuwe strikes worden toegevoegd en oude strikes krijgen hier en daar wat aanpassingen en zullen dus nieuwe uitdagingen vormen. De playlists worden ook uitgebreid:

 • Vanguard Legacy – Year one Strikes
 • Vanguard Marmoset – The Taken King Strikes
 • Vanguard Ursa – Random Heroic Strikes (moet je level 40 voor zijn en vervangt de wekelijkse Heroics)

Er is nog niet heel veel bekend over de raid (zoals altijd), maar het zal wel de grootste raid tot nu toe worden en kan met 6 fireteam leden gespeeld worden. Er zal ook een nieuwe mode worden toegevoegd (legendary?), maar wat dit precies inhoudt, is nog niet bekend. Nightfalls zijn ook verbeterd (dus moeilijker gemaakt?) en daar moet je nu level 40 voor zijn. Een leuke aanpassing is dat je na een wipe (iedereen dood – wie heeft ze niet meegemaakt) niet terug wordt gestuurd naar de orbit.

Multiplayer Maps & Modes

Er komen drie nieuwe modes met The Taken King.

 • Rift: Soort Capture The Flag waar je de ‘spark’ moet dragen en in vijandelijk gebied moet dumpen alsof het een touchdown is.
 • Mayhem Clash: Deathmatch in ultra mode. Supers, granaten en melee charges op een veel hoger tempo.
 • Zone Control: Geen punten voor het uitschakelen van tegenstanders, maar alleen voor het overnemen en behouden van objectives.

Op de Xbox One komen zeven nieuwe maps (PS4 heeft er 8, wooptiedoo voor hen).

 • Ghost Ship
 • Memento
 • Vertigo
 • Bannerfall
 • Exile
 • Crossroads
 • Frontier

dreadnought
Nieuwe Patrol Area

The Dreadnought wordt het nieuwe speelbare gebied waar vele geheimen schuilen om te ontdekken. Phobos zal ook te zien zijn, maar waarschijnlijk heel kort. Het is wel jammer dat je niet met je voertuig (sparrow) rond kan zweven als je op Dreadnought bent. Het heeft ook nieuwe vijanden, niet alleen Taken en Hive, en nieuwe events, activiteiten en heel veel geheimen.

 

Nieuwe wapens en armor

Waar het om gaat in Destiny, de reden dat je eindeloos blijft grinden, de wapens en armor stukken! Uiteraard zullen er weer vele nieuwe items komen en een paar nieuwe exotics. Er komen zelfs zwaarden in het spel! Daar moet je wel level 40 voor zijn.Destiny swordNieuwe Ghost, cutscenes, UI en quests

Yup, je leest het goed, geen Peter Dinklage die jou vertelt wat je moet doen. Doei Dinklebot. Het is nu aan Nolan North (legendarische stemacteur met een heel groot portfolio) om zijn stem te laten horen. Wat is dan het verschil? Nou, hoor maar.

Best een verschil hè? Ik prefereer de levendige stem van Nolan North, maar het klinkt wel net iets te kinderachtig en opgewekt voor een robot. Dinklage was dan weer het andere uiteinde met zijn monotone levenloze uitingen.

Er zijn ook nieuwe cutscenes, NPC interacties, verbeterde user interface en nieuwe quests/bounties. Je kan er nu 16 tegelijkertijd in je lijst hebben staan. Je kan trouwens ook je quests voltooien door middel van je Ghost en dus niet helemaal terug naar The Tower (en dus wachten tot het laadt). Heel fijn!

Court of Oryx

Dit is een nieuwe Public Event op Dreadnought. Je moet een Rune bieden die je kan kopen of ergens vinden, zodat je dan mee kan doen aan een speciale public event voor 9 spelers (maar 3 in één fireteam). Er zijn 4 tiers voor events en elk een eigen moeilijkheidsgraad en ook eigen niveau van loot.

Oh, en dan dit…

JE KAN CUTSCENES SKIPPEN!!! Zo, dat moest er even uit. Oprotten met die dingen die we al lang hebben gezien! Skip die shit. Verder zijn er nog nieuwe shaders, balans probleempjes van Auto Rifle en Pulse rifle opgelost, nieuwe perks… afijn, als je dat allemaal wilt weten, ga dan even hier naar toe. De grootste dingen hebben we nu al gehad.

Is dit allemaal reden genoeg om The Taken King aan te schaffen? Volgens mij wel. Ligt er natuurlijk aan of je een haat/liefde verhouding met de game hebt. Ikzelf ga de Legendary Editie halen en ook reviewen als nieuwkomer van de franchise. Dus houd de site in de gaten als jij ook nog geen Destiny hebt gespeeld en misschien nu wel wilt starten.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
7 jaren geleden

Ik speel het al sinds het begin. Heb hem al in pre order staan op de xbox one.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Misschien ga ik het wel weer probeer