Ouch. Soms vragen mensen waarom ze nou een Xbox One moeten kopen of waarom een PS4. Eerlijk gezegd hebben beide consoles zo zijn voor- en nadelen. Tijdens dit nieuwtje heeft de PS4 weer een streepje voor. Rock Band 4 is namelijk 20 euro goedkoper op de PS4 met de standalone versie dan de Xbox One. Maar hoe komt dat dan?

Voor het spelen van Rock Band heb je op de Xbox One een Legacy Game Controller Adapter nodig. Het kreng kost 20 euro en dat is veel geld. Je kan dan wel jouw bestaande gitaren (van de voorgaande editities) drumsets gebruiken om los te gaan op de klanken van vele artiesten. Voor de PS4 is geen adapter nodig, alle Rock Band attributen van de voorgaande delen en jouw eigen gitaren zijn aan te sluiten op de PS4. Ouch Microsoft. Waarschijnlijk komt het omdat de PS4 gebruik maakt van bluetooth technologie voor de controllers, waardoor het dus ook makkelijk met de instrumenten kan communiceren. De Xbox One heeft dat niet, dus heb je een Legacy Game Controller Adapter nodig van 20 euro.

Adapter
Adapter Rockband 4

Zelf heb ik een complete Rock Band set gehad. Dit was erg leuk om te doen maar al snel is de lol er van af. Als je spelenderwijs gitaar wil leren spelen, raad ik Rocksmith aan.

 

 

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments