Crackdown 3, Scalebound en Quantum Break  stalen de show tijdens de gamescom presentatie. Veel pc (masterace gamers) vroegen zich af of deze fancy titels ook naar Windows 10 zouden komen en dus op de pc. Het antwoord is NEE, (schreeuw hierbij) NEIN, of NO! 

Ome Phil zei hier vrij vertaald het volgende over:

Ik zal eerlijk tegen jullie zijn. Deze drie games waren al in ontwikkeling voordat we naar het Windows 10 verhaal gingen kijken. Die ontwikkeling was al gaande voordat ik hoofd van Xbox werd en mijn visie hierop kon loslaten.

Op zo’n moment moet je de ontwikkelaar die midden in het proces zit niet meer storen met ideeën zoals: “hey, we hebben een nieuw platform, kunnen jullie hier niet iets mee?” Ze waren een bepaalde weg ingeslagen en om de kwaliteit van zo’n game te kunnen garanderen is het beter dat ze daar niet van afwijken. Dat wil niet zeggen dat de games nooit naar Windows 10 komen, maar nu in ieder geval nog niet. Met Halo Wars 2 konden we voordat de ontwikkelaars begonnen al zeggen: “hey, dit is ons doel en daar moeten jullie naar toe werken.

 

Voor de pc gamers onder ons is er ook goed nieuws. Phil zegt in hetzelfde interview dat ze oude Xbox games nu ook naar de pc willen brengen. Om welke games het gaat, dat kon hij nog niet zeggen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments