Waar gaat Control over? Het scenario en de vijand uitgelegd.

Discover a World Unknown

In twee nieuwe trailers leggen de ontwikkelaars van Remedy Entertainment kort uit waar Control over gaat. Kijk je mee?

Nog 14 dagen en dan kun je aan de slag met Remedy’s nieuwste meesterwerk. Nou ja, meesterwerk, we moeten natuurlijk eerst nog even gaan zien of Control in de voetsporen kan treden van voorgangers als Alan Wake, Max Payne en Quantum Break. Afgelopen maanden zagen we al een aantal trailers de revue passeren, maar deze wierpen meer vragen op dan antwoorden.

Control – Het scenario

In de nieuwste trailers ‘Setting the Scene’ worden een aantal van deze vragen beantwoord. Uit de trailer maken we op dat het verhaal zich gaat afspelen in het hedendaagse New York. In een van de oudste gebouwen die de geschiedenis rijk is, namelijk het hoofdkwartier van de Federal Bureau of Control.

In Control speel je met Jesse Faden, een jonge vrouw die op zoek is naar antwoorden over haar verleden. In je zoektocht ontdek je dat het bureau van de FBC geïnfecteerd is een paranormaal entity. Uiteraard pakt Jesse de handschoen op om orde te scheppen in de chaos, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Control – De Vijand

Jesse komt er al snel achter dat de FBC director dood is en dat het gebouw in handen is van de Hiss. Een mysterieuze kracht.

De gameplay met Jesse is er op gericht om de controle in het gebouw weer te herstellen. Afgaande op de trailers zal het gaan om een mix van combat, exploratie en (environmental) puzzelen, waarbij het in tegenstelling tot de vorige games van Remedy veel meer nonlinear zal verlopen.

Op 26 augustus kun je met Control aan de slag. Ga jij de game een kans geven?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments