Gisteren was hij er dan eindelijk en direct werd hij massaal gekocht en gedeeld via social media. Al snel werd overal het uitverkocht getoond en was het weer even klaar met de eerste lading. Maar wat denken analisten over de aantallen die verkocht zullen gaan worden?

De grote baas achter IHS Markit, Piers Harding-Rolls gaf pas geleden al aan dat hij de eerste verwachtingen nu al had verdubbeld.

De aantallen pre-orders op zowel de Project Scorpio en de standaard versie van de X heeft ervoor gezorgd dat wij de verwachtte aantallen hebben verhoogd. Vooral de Project Scorpio editie heeft een zeer effectieve pre-order strategie laten zien en dat heeft geresulteerd in een boost in eerste sales. Dit zit dichtbij de 20 procent van de totale Xbox One verkopen in kwartaal 4 van 2017. Mocht deze verwachting overtroffen worden en zijn er meer consoles verkocht dan dat men had ingeschat, dan is dit een geweldige launch succes.

Toch verwacht men niet dat het de verkopen van de PS4 zal gaan overtreffen.

De Xbox One X zal het bedrijf een boost gaan geven in de competitie met de PS4 Pro op de belangrijke markten van de VS en het Verenigd Koninkrijk. Andere markten zoals Duitsland, die meer pc gericht zijn, zullen ook een behoorlijke verkoop tijdens de launch laten zien. Naar het geheel gekeken verwacht men niet dat het een grote impact zal hebben de verhouding tussen het deel verkochte consoles tussen Sony en Microsoft in Europa omdat die verhouding best stabiel is. Op dit moment voorspelt IHS Markit dat aan het eind van 2017 er 26 miljoen PS4 consoles zijn verkocht met daar tegenover 8 miljoen Xbox One consoles.

De verkopen van de duurdere Xbox One X zullen bijdragen aan een daling in prijs van Xbox One S wat de positieve cijfers van Microsoft weer verminderd. Toch verwacht men een verhoging in inkomsten bij de Microsoft games afdeling.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments