Battlefield 1 is een groot succes voor Electronic Arts. Een nieuwe Battlefield lijkt daarom een kwestie van tijd, maar helaas. Voorlopig zal er namelijk geen nieuwe Battlefield komen.

EA’s CFO Blake Jorgensen laat in een interview weten dat we de komende jaren geen nieuwe Battlefield zullen zien. Dat betekent niet dat we geen nieuwe shooter kunnen verwachten, want een vervolg op Star Wars Battlefront is in de maak.

Battlefield 1 zal in ieder geval vier premium uitbreidingen krijgen. De eerste hiervan is ‘They Shall Not Pass’ die gepland staat voor maart 2017. Daarin mogen we aan de slag met Franse soldaten.

blake-jorgensen
Blake Jorgensen

Jorgensen laat weten dat Star Wars Battlefront 2 gebaseerd zal zijn op de nieuwe trilogie van de films. Het is daarom mogelijk dat de game vlak voor of tijdens de release van Star Wars: Episode VIII uitkomt. Battlefront dat vorig jaar uitkwam was gebaseerd op de originele trilogie. De game wordt echter nog uitgebreid met de DLC Rogue One: Scarif, die gezien kan worden als prequel.

Battlefield gaat dus voorlopig in de ijskast. Al geeft dit DICE wel de mogelijkheid om in de verre toekomst weer zo’n parel uit te brengen. We hebben er vertrouwen in. Wat denken jullie, is dit een goede keuze van DICE?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties