Komt allen kijken naar onze livestream vanavond. We houden netjes onze mond tot na de persconferentie. Voor de mensen die net zo gespannen zijn als mij. Hier een voorbeschouwing. 

Microsoft verknalde het

Tijdens de E3 2013 verknalde Microsoft het. Ze gaven meer aandacht aan entertainment en in de ogen van de gamers, en minder aan de games. Ook de features, zoals altijd online moeten zijn, hakte er behoorlijk in. Microsoft had van tevoren beter moeten inschatten dat het wennen aan veranderingen tijd kost en dat klanten dat niet meteen maar pikken. De de druppel was de hoge prijs en die Kinect was een leuke gadget, maar wat moesten we er mee.

MSToen Sony vervolgens met de overtreffende KO kwam, met een console voor gamers en alleen voor games en een prijsverlaging, deed dat menig Microsoft fan doen overstappen. Het enige wat ik kon zeggen was, houdt vertrouwen, houdt vertrouwen in Microsoft. Toen vervolgens ook nog eens het nieuws kwam dat de Xbox One pas later in sommige landen zou lanceren, werd ik helemaal pissed. Wij tellen blijkbaar dus niet meer mee.

Het gevolg was een pijnlijke achterstand van Microsoft en op het hoofdkantoor hadden ze door dat er wat moest gebeuren. Er werden dingen terug getrokken zoals het hele online gebeuren. Het was nu aan de ontwikkelaar om een game altijd online te laten zijn, aldus Microsoft. Gelukkig bleef het family-sharing wel bestaan en ook digitale games hebben ze doorgezet. Er werden hierom ook mensen in het managementteam ontslagen of weggepromoveerd naar andere takken van Microsoft. Het was hommeles.

E3 2014

2014Naar een jaar van afzien en het importeren van een Xbox One uit Duitsland, was hij eindelijk daar. De E3 2014. Het jaar dat Microsoft, Sony wel even billenkoek zou geven. Nou moeten jullie weten dat dit door een zeer (gif)groene Microsoft-bril wordt beschreven, maar ere wie ere toekomt, Microsoft rockte. En er werd behoorlijk wat gebibskicked. Forza Motorsport 5 werd gepresenteerd en die zag er heerlijk uit, Evolve kreeg speciale content, CoD kreeg een speciale DLC, Sunset Overdrive, mijn game of the year, als exclusive title, Fable legends, Project SPARK, Ori and the Blind Forrest, Crackdown en Scalebound, ook allemaal exclusives. Halo: The Masterchief Collection werd gepresenteerd, al was die achteraf behoorlijk ruk. Voor de rest waren er beelden van The Witcher, AC Unity, Dragon Age en the Division.

Kortom, Microsoft deed het goed en vele PS4 eigenaren kochten er nog een Xbox One bij om de exclusives te spelen. Helaas was het ook het jaar van uitstel. Gelukkig was dit bij beide consoles zo. Het irriteerde ons mateloos dat games niet af waren en met een patch nog bijgesteld moesten worden. Dit hadden de devs door en zij kozen er dus voor om games uit te stellen om ze hier en daar nog te tweaken.

E3 2015

We verwachten dit jaar een heleboel van Microsoft. Een update over de games Halo 5, Crackdown, Scale bound, The Division en een stuk of wat nieuwe exclusives. Nieuws over de Gears of War titels. Ook denk ik dat het een jaar wordt van VR en AR, dus presentaties over games die hier op aansluiten. Een nieuw RTS? En wat presenteert RARE? Microsoft heeft ons allen verrast met het streamen van en naar de pc en andere devices, ik verwacht dat we hier vanavond ook nog het een en ander over  te zien krijgen maar hoop dat het vooral om games gaat. Dat is wat Microsoft nodig heeft. De sales moeten omhoog, dat gezegd hebbende blijft nog steeds dat het een marathon is en geen sprint! Microsoft heeft wat dit betreft een lange adem en, zover we nu steeds meer helder krijgen, een toekomstvisie. Vandaag dus weer een beetje meer sluieroplichtende momenten  van onze vrienden bij Microsoft. We wachten met bonzend hart af.

Je kan het wederom volgen op ons Twitch kanaal met een voorbeschouwing en uitgebreide nabeschouwing. De voorbeschouwing begint om 18:15 en tijdens de show ‘praten we er niet doorheen’ Twitch.tv/xboxnederland

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments