Je zou maar lekker kunnen switchen van pc naar Xbox met je savegame van The Witcher 3. Op dit moment is dat mogelijk voor de Nintendo Switch, maar helaas niet voor de Xbox One en dat is zonde!

Waarom schrijven we hier over als het er toch niet komt? Gewoon even zeuren en je toch op de hoogte houden van deze ontwikkeling. Deze week lanceerde CD Projekt RED namelijk een cross-save feature voor The Witcher 3 op de Nintendo Switch waarmee je gewoon met de savegame op de pc verder kunt gaan op je Switch en vice versa. Wanneer werd gevraagd aan CD Projekt RED waarom dit niet op de Xbox One en PS4 mogelijk werd gemaakt, was het antwoord: ”Omdat het specifiek werd ontwikkeld voor de Nintendo Switch.”

We snappen het wel. Je kan de Nintendo Switch met je meenemen en on the go gamen in de trein of als passagier in de auto. Dus dan is je savegame meenemen van thuis wel relaxed. Natuurlijk heeft de Xbox de xCloud waarmee we onze savegame van The Witcher 3 ook in onze broekzak hebben zitten, maar voor mij was het wel relaxed geweest. In 2015 speelde ik op de pc en nu 5 jaar later (wtf, 5 jaar alweer) zou ik nog wel eens willen spelen op mijn Xbox One maar dan zonder weer 150 uur er in te pompen. Ze hoeven natuurlijk niet specifiek voor mij te gaan ontwikkelen (eigenlijk wel), maar als zo’n feature al ontwikkeld is, port ‘m dan lekker door naar de andere consoles.

Er zijn dus vooralsnog geen plannen voor de Xbox en Playstation, maar we kunnen blijven hopen natuurlijk.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Wauw, ik had die connectie tussen pc en Nintendo Switch opgevangen over dit spel, ga ik naar de site en staat er een artikel over. Alsof je m’n gedachten kan lezen!

Hoe dan ook, kon dit nou ook maar voor bijvoorbeeld ‘Red Dead Redemption 2’ en ‘GTA V’. En vast nog wel meer spellen als ‘Frostpunk’, bijvoorbeeld.