Als we Rockstar noemen dan gaan er overal gamersharten sneller kloppen. We hebben wat nieuws maar misschien niet wat je graag wil horen.

take-two-interactive[1]Pas geleden was er een Take Two investeerders overleg en als we dat verslag wat nader bekijken en tussen de regels lezen, denken we dat Rockstar tot 2018 nog geen nieuwe titels zal uitbrengen. Tijdens deze meeting sprak CEO Strauss Zelnick over het succes van GTA V en bevestigde hij de komende optie om geld te drukken in GTA Online. Daarna gaf hij aan dat “Rockstar Games natuurlijk ook hard aan het werk zijn en dat er binnenkort wat projecten onthuld gaan worden”.

Maar wanneer dan? Tijdens het financieel eindejaarsverslag  liet het bedrijf weten dat onder andere NBA 2K17, Mafia 3, Civilization 6 en WWW 2K17 uit gaan komen. Zelnick liet daarna weten dat hiermee alle releases van het komend jaar zijn genoemd. Dus dit financieel jaar zal er zeker geen nieuwe game van Rockstar gaan komen en dat we waarschijnlijk tot 2018 moeten wachten op nieuwe titels. Financial officer Lainie Goldstein deed nog een extra duit in het zakje. “We hebben een goed beeld van onze pijplijn en zien daarin een groeiend koopgedrag van onze terugkerende consumenten, dit geeft ons vertrouwen in de groei van het fiscale jaar 2018”. Dus de uitgever kijkt al naar 2018 en heeft hoop dat er in dat jaar iets gaat gebeuren. Terugkerende kopers kan wijzen op een Online component zoals ze die bij GTA nu gebruiken. Op de vraag waar er dan specifiek vertrouwen in zou zijn antwoordde Zelnick dat dit iets is waar men nu mee bezig is in de ontwikkel studio’s.

Dus een nieuwe GTA zit er niet in voor 2018 en hoe dat zit met de opvolger van Red Dead Redemption is ook onduidelijk. Misschien komt er binnenkort een aankondiging waarin ook het releasejaar 2018 genoemd worden. Waarschijnlijk met zo’n zelfde online constructie als dat in GTA V.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments