Toen Assassin’s Creed in 2007 uit kwam was de hype enorm. Met de release van Assassin’s Creed II in 2009 werd dit ook alleen maar groter. Een hype kan je uitmelken en dat is precies wat Ubisoft deed. Alleen werd de kwaliteit van de games met de jaren toch steeds wat minder.

Steeds sneller een game uitbrengen

Als het aan mij ligt is het niet erg om een aantal jaar te wachten op het vervolg van een goed ontvangen game. Ik wacht liever vier jaar op een fantastisch vervolg, dan dat er na een jaar al een halfbakken vervolg wordt uitgebracht.
Natuurlijk is dat niet de regel, maar helaas gebeurt het nog wel al te vaak.

Ubisoft had door dat de Assassin’s Creed franchise behoorlijk populair was en dat ze daar flink mee konden verdienen. Dus dat hebben ze gedaan ook! Na de release van Assassin’s Creed II in 2009 is er ieder jaar een nieuwe game van de franchise verschenen. Daar is in 2016 een einde aan gekomen.

Nog niet klaar voor 2017

Volgens de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, kunnen we waarschijnlijk in 2017 ook geen vervolg verwachten. De nieuwe game zal namelijk ”extra special” worden. Daar moet dus wat meer tijd in gestoken worden, meer dan in de voorgangers.
Daarnaast komt ook de film Assassin’s Creed op 21 december van dit jaar uit. Dus de franchise zal nog voldoende aandacht krijgen.

Rust is net wat de franchise nodig heeft

yves_guillemotPersoonlijk vind ik het alleen maar positief dat er even geen nieuwe AC game uit komt. Unity werd in 2014 al niet heel positief ontvangen en de voorloper Black Flag uit 2013 was ook niet het neusje van de zalm. Dus als wachten betekent dat we dan weer games krijgen zoals Assassin’s Creed II, dan is dat toch helemaal niet erg! Een game binnen een jaar uitbrengen na zijn voorloper is gewoon niet makkelijk. Naast het feit dat de game moet worden gemaakt moet er ook nog een plot worden bedacht, het moet er mooier uit zien dan zijn voorganger én je moet zeker weten dat je alle spelers tevreden stelt. In dit opzicht zal meer tijd alleen maar positief zijn voor de uitwerking van de game.
Zo kan het verhaal gedetailleerder worden en kunnen de graphics weer een stukje mooier worden gemaakt. Door de uitspraken van Guillemot lopen mijn verwachtingen in ieder geval hoog op. Hij belooft alleen maar goeds voor het komende deel.

”Let’s make sure we change our model so we have more time and that we can bring back a greater experience.”

Guillemot zegt dat ze nu voldoende projecten hebben lopen bij Ubisoft om uitgebreid de tijd te kunnen nemen voor AC. Dit betekent dat de nieuwe game, om zijn woorden te herhalen, fantastisch zal gaan worden.

Denk jij dat de twee jaar pauze goed zal doen voor de volgende game?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
MaTriX
MaTriX
6 jaren geleden

Hmmm denk zelf dat gezien de remasters eraan komen dat ze dit ook volgend jaar gaan doen en dat het dus een lul verhaal is dat ze een pauze nemen, laten we ff 2 jaar stoppen om gewoon me remasters te komen zodat we de fans dubbel kunnen uitmelken.

Persoonlijk vind ik dit aan de ene kant niet erg gezien ik een nieuwe of remaster als mega fan enorm ziet zitten, enige slechte aan Unity waren de bugs.

Rob
Beheerder
Rob
6 jaren geleden
Reply to  MaTriX

Ja en nee, van de remasters weet je wat je kan verwachten. Daar hoeft een ontwikkelteam niets meer in te stoppen en is het veel meer een technisch verhaal. Dat is toch fundamenteel anders dan een nieuwe titel maken