De dames en heren bij Remedy laten er geen gras over groeien. Control is nog maar amper twee weken uit en de ontwikkelaars hebben al wilde najaarsplannen. Wat zijn ze met de game van plan?

Met het nodige plezier heb ik een twintigtal uurtjes doorgebracht in Control afgelopen weken. In de Oldest House is het lekker weg knallen en de destructie die je door super-natuurlijke krachten aan de omgeving kunt aanbrengen voelt goed aan. Je hebt echter ook in mijn review kunnen lezen dat niet alles even soepel liep. Met de aanstaande update moeten de performance problemen echter verholpen zijn.

Content Roadmap

Ook zijn de ontwikkelaars bezig met een viertal DLC pakketten klaar te zetten voor gebruik. In de Content Roadmap kunnen we zien dat er deze herfst een Photo Mode toegevoegd wordt aan Control. In december 2019 volgt er een nieuwe game mode genaamd Expeditions. In deze mode gaat Jesse aan de slag om Security Chief Arish te helpen met het ontdekken van de Formation. Wil je deze mode gaan doen dan zul je wel de beste abilities vrij moeten gaan spelen. Beide DLC pakketten zijn gratis te downloaden.

De twee expansions die in 2020 uitgebracht worden zullen niet gratis zijn. In de Community Blog laat Remedy weten dat deze DLC’s nieuwe missies, nieuwe vijanden, nieuwe mechanics zullen bevatten én dat er twee nieuwe speelwerelden zullen worden toegevoegd aan The Oldest House. In het voorjaar van 2020 staat DLC The Foundation op de planning. In de zomer van 2020 staat DLC AWE op de planning. Deze laatste DLC laat tekenen zien dat voorganger Alan Wake wellicht een plekje in deze uitbreiding.

De ontwikkelaars zijn dus lekker bezig bij Remedy en hebben de flow er goed in. Wat mij betreft genoeg nieuwe content komende maanden om naar uit te kijken!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments