De Xbox One S ondersteunt films die in 4K kunnen worden getoond. Dat weten we allemaal. Maar tot nu toe was er in de store nog geen echte 4K film te krijgen.

Hoewel er al wel een aantal films waren in 4K (voornamelijk extreme sports videos) verkrijgbaar waren in de Movies & TV afdeling van de store, waren er nog geen echt grote titels in 4K beschikbaar op Xbox eigen “Movies & TV”. Daar komt nu verandering in want de eerste titel die in 4K beschikbaar komt is The Lego Batman Movie.

HDR

Het verschil is echter dat deze film naast 4K ook gebruik maakt van HDR. HDR, ofwel High Dynamic Range, zorgt voor mooiere kleuren en meer diepte. Hierdoor “leeft” de film meer dan een gewone film.

Via je Xbox One S en een TV die HDR en 4K ondersteunt, kan je genieten van al dat moois. Voor het streamen van de film heb je bovendien een minimale downloadsnelheid nodig van 20Mbps. Wel iets om rekening mee te houden dus.

Meer titels

In de komende maanden gaat Microsoft meer films in de 4K en HDR resolutie ondersteunen. Het is wel opvallend dat het zo lang heeft geduurd. Bij de Xbox One S waren 4K en HDR tenslotte de hoofdredenen om de console te kopen.

The Lego Batman Movie is alleen te koop en heeft geen huurmogelijkheid. De film in HDR en 4K kost je wel even 30 euro, ruim 10 euro duurder als de HD versie. Ter vergelijking, voor dit geld kan je ook gewoon het schijfje halen. Gelukkig hebben we altijd Netflix nog voor 4K content!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments