De studio Dontnod kennen we natuurlijk allemaal van de episodic game “Life is Strange”. De game was een zeer groot succes en heeft naar mijn mening ook erg meegeholpen het nieuwe genre op poten te zetten. Na het eerste succes is het de tijd voor een goeie complete game, namelijk Vampyr. We weten nog niet wat de game precies gaat zijn, alleen dat je op een hele nare en duistere plek bent.

Sfeer

Aangezien er nog geen gameplay beelden zijn verschenen is het misschien leuk om eerst een kijkje te nemen naar een concept trailer van een paar maanden gelden, gewoon om lekker in de duistere sfeer te komen.

Het is Londen, 1918 en de wereld is helemaal naar de gallemiezen. De armen lijden onder slechte omstandigheden en dit brengt het slechtste in de mens naar boven. Verkrachting, moord en doodslag zijn onderwerpen waar mensen eerder hun schouders bij ophalen dan van schrikken. Dit klinkt allemaal vreselijk maar laat het geval nou net zo zijn dat er ook een moordlustige vampier rondloopt die in dit slechte milieu natuurlijk lekker zijn gang kan gaan.

Als concept is het heel bruut maar wat wel gezegd moet worden is dat dit wel weer de zoveelste game is die zich in oud Londen afspeelt. Denk aan Assassin’s Creed en Dishonored. Ondanks de locatie is Vampyr voor mij wel een hoopvol project. Ik werd nog blijer toen ik deze week de screenshots zag opduiken.

vampyr-05

vampyr-07-hd

vampyr-06

vampyr-08-hd

De screenshots zijn vet en ik vind het goed dat de sfeer uit de trailer ook echt goed op de afbeeldingen terugslaat. Mijn vraag is nog wel wat de bedoeling van de game gaat zijn. Je bent een vampier, die gaan normaal gesproken moeilijk dood en zijn veel sterker dan ieder ander in de wereld. Ik hoop dat het Dontnod lukt om een nieuwe mechanic of spelprincipe te introduceren wat met vampieren te maken heeft, iets wat de game definieert.

Iedereen wil natuurlijk snel meer info over Vampyr hebben, ik denk alleen wel dat we tot juni op de E3 moeten wachten. Tot die tijd moeten we het doen met een gaaf concept en een mooie wereld.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments