De vernieuwingen van FIFA 18 met een zeer uitgebreide Journey mode

FIFA 18 was deze week al aangekondigd, maar zojuist heeft EA op hun persconferentie de details uit de doeken gedaan. Lees hier welke nieuwigheden de game bevat en wat er zo anders is aan The Journey.

Mooier afmaken

De bewegingen en animaties in deze nieuwe FIFA zullen ervoor moeten zorgen dat er mooiere acties en afmakers worden gemaakt. Er is een nieuwe besturing voor voorzetten, hopelijk zal dat die kut-LB-Y-balletjes de kop in moeten drukken. De bal is door dit systeem beter aan te geven bij de juiste speler in het midden of bij de tweede paal.

Cristiano en vrienden opgenomen

De bewegingen van de spelers, die er natuurlijk al best goed uitzagen in FIFA 17 worden in nummer 18 alleen maar beter, want dit keer zijn Cristiano Ronaldo en andere topspelers opgenomen. We zullen die animaties regelrecht in de game te zien krijgen.

Wat ook een stuk realistischer zou moeten zijn is het spel van de verschillende teams. De speelstijl van een club als Barcelona zou dus authentiek over moeten komen.

Sfeer

De spelervaring zou nog beter moeten worden door weerseffecten, filmachtige kleuren in de lucht, elementen buiten het veld, rommel op het veld, vlaggen van clubs, commentaar dat zich aanpast en het veld dat gaandeweg de wedstrijd slechter wordt. Als je nu een doelpunt viert kun je echt het publiek opzoeken en kun je je doelpunt nu echt samen met het publiek vieren.

The Journey

In The Journey zien we de meeste vernieuwingen. Het verhaal van vorig waar was niet gek, maar een beetje plat. Alex Hunter is terug en gaat verder met z’n carrière. EA heeft hier flink uitgepakt. We zien één en al sterren, met uiteraard Cristiano Ronaldo erbij. Er lijkt ook veel meer content om het verhaal te zitten wat ervoor moet zorgen dat deze singleplayermodus geen bijzaak is, maar een heel spel op zich.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments