Het viel te verwachten, maar de rel rond Star Wars Battlefront II heeft de verkoopcijfers van die titel geen goed gedaan.

Star Wars Battlefront was de grootste Star Wars game-release aller tijden in 2015 en de verwachting was dan ook dat deel 2 er dik overheen zou gaan, maar niks is minder waar. De rel rond de lootboxes, boze gamers, EA die de boel eerst verdedigt en vervolgens toch maar de lootboxes (tijdelijk) schrapt. De lancering van Star Wars Battlefront II kent op z’n zachtst gezegd een hobbelige start. Dit is ook terug te zien in de verkoopcijfers van de game. In het Verenigd Koninkrijk zijn in de eerste week 60% minder fysieke exemplaren van de game verkocht, dan van zijn voorganger in de eerste week.

De digitale verkopen zijn nog niet meegenomen, maar 60% is sowieso een dramatische hoeveelheid minder. Het is ook moeilijk voor te stellen dat al dat gedonder geen invloed heeft gehad op de verkopen. Het is voor de ontwikkelaar te hopen dat EA zich niet al te veel meer met de game gaat bemoeien, want de game is helemaal niet slecht.

Zijn jullie ondanks alles nog wel van plan de game te halen? Of heeft EA de boel voor jullie verpest?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments