De reacties rondom Anthem zijn op zijn zachtst gezegd nogal gemengd. Sommigen vinden hem geweldig, anderen zijn er al na vijf minuten klaar mee. Smaken verschillen. Helaas voor EA en BioWare lijkt de groep die de game niet leuk vindt behoorlijk groot te zijn.

Volgens analist Daniel Ahmad, ook wel bekend als ZhugeEX op Resetera, is de game in de eerste paar dagen na de release bar slecht verkocht. Volgens hem ligt het aantal verkochte exemplaren van Anthem zo rond de tien procent van wat Destiny in zijn eerste week deed. Als dit klopt dan zou dat betekenen dat er nauwelijks 40.000 exemplaren van Anthem zijn verkocht in de eerste week. Van het eerste deel van Destiny werden er destijds 417.000 exemparen verkocht in de eerste week na release. Ook Destiny 2 deed het beter met ongeveer 175.000 verkochte exemplaren.

Anthem nu al in vrije val?

Overigens gaat dit alleen maar om verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk en weten we niet wat de game qua digitale verkopen heeft gedaan, maar tegenvallende verkoopcijfers zijn nooit tof.

Jeffrey is momenteel druk bezig om uit te zoeken of die tegenvallende verkoopcijfers terecht zijn of niet. Zijn review verschijnt binnenkort online.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments