Na maanden van afwezigheid op de nummer één positie mag de Xbox One zich weer de beste noemen. Microsoft’s Xbox One heeft namelijk in de maand juli de Playstation 4 onttroond op het vlak van verkopen.

De laatste keer dat de Xbox One de nummer 1 positie had was in oktober 2015. In een statement laat een triomfantelijk Microsoft het volgende weten:

Microsoft is vereerd met de nummer 1 positie in Amerika. Daarnaast zijn we blij met de wereldwijde verkoopcijfers. Deze laten zien dat de verkoopcijfers van de Xbox One met 18% zijn gestegen.

De NPD, een bedrijf dat de verkoopcijfers van consoles berekent, heeft de nummer 1 positie bevestigd. De afgelopen maand zijn de verkopen van consoles met 42% gedaald. Uiteraard heeft dit te maken met de aankondiging van Project Scorpio, de Playstation Neo en komkommertijd.

Microsoft is optimistisch voor de toekomst. Het feit dat de Xbox One S 2TB al bijna wereldwijd is uitverkocht is een goed teken. Ik ben ervan overtuigd dat Microsoft dit jaar nog vaker op nummer 1 zal staan. Als je bedenkt dat er nog topgames als Dead Rising 4, Gears of War 4 en Forza Horizon 3 uit gaan komen, dan weet je het wel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments