Soms zou het zo makkelijk zijn. Je bent te laat voor je date met die ene mooie meid en het stoplicht staat op rood. Snel een druk op de knop en je kunt weer verder. Of je komt geld tekort voor een game die je gewoon moet hebben. Even een pinautomaat hacken en het probleem is opgelost. In Watch Dogs kon het en ook in Watch Dogs 2 kun je weer volop hacken. Toch verkoopt die tweede een stuk minder.

In het Verenigd Koninkrijk  zit een bedrijf met de naam Chart-Track. Dit bedrijf houdt zich bezig met cijfers, in dit geval verkoopcijfers. Zij hebben uitgerekend dat Watch Dogs 2 in de eerste week ongeveer 300.000 exemplaren minder heeft verkocht dan het eerste deel.

watch-dogs-2-fight

Rekenen

Dit is een enorm verschil. Hoe komen ze van Chart-Track eigenlijk op dit aantal? Officieel publiceren ze geen cijfers, maar er lekt wel eens iets uit en aan de hand daarvan hebben ze voor zichzelf een rekensommetje gemaakt.

Aan de hand van de verkoopcijfers van Call of Duty Black Ops 3 en Infinite Warfare hebben ze uit kunnen rekenen dat Infinite Warfare afgelopen week rond de 80.000 exemplaren heeft verkocht. Hiermee staat deze game nog steeds bovenaan de verkooplijsten. Watch Dogs 2 stond met een minimaal verschil op de tweede plaats. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Watch Dogs 2 iets minder dan 80.000 exemplaren heeft verkocht.

Hype

Het originele Watch Dogs werd enorm gehyped en gamers wilden het spel onwijs graag proberen. Dit had meerdere oorzaken, waaronder slimme marketing en de belofte dat dit een prominente IP voor de nieuwe generatie consoles zou worden. En kennen we de beelden van de E3 2013 nog? De game verkocht uiteindelijk ook goed, hoewel het wel leed onder de grafische downgrade die de game had ondergaan.

wd2_sc4_e3_parkour_256166

Geen zorgen

Inmiddels heeft Ubisoft ook gereageerd op de verkoopcijfers. Het bedrijf erkent de trage start van Watch Dogs 2 maar ziet dat dit ook gebeurt bij sequels van andere publishers. Ook hopen ze dat de verkopen van de komende weken de trage start zullen goedmaken. Een woordvoerder van het bedrijf had het volgende te zeggen:

We zijn ontzettend blij met de positieve ontvangst van Watch Dogs 2 door gamers en critici. Dit moet ervoor zorgen dat de game op de langere termijn ook succesvol wordt en blijft. Het klopt dat de verkopen van Watch Dogs 2 en enkele andere grote titels, ook die van onze concurrenten, de eerste dag en week, lager zijn dan van enkele van hun voorgangers. Wij verwachten echter dat de verkopen de komende weken alleen  maar toenemen, dit met behulp van de vele positieve reviews en mond-tot-mond reclame. Watch Dogs 2 wordt vooral erg positief ontvangen en wij zijn ervan overtuigd dat miljoenen spelers hier nog heel veel plezier aan gaan beleven.

Ubisoft vertrouwt er dus op dat Watch Dogs 2 een ‘lange staart’ gaat hebben. Onze collega Jeffrey was in elk geval erg positief over de game, zoals je hier kunt lezen. Het heeft een behoorlijk aantal kritiekpunten uit het eerste deel aangepakt en lijkt absoluut het betere deel te zijn geworden. Denken jullie dat Ubisoft zich terecht nog geen zorgen maakt?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments